מנהלי הפורום
מה כולל הסכם ליישוב סכסוכים ?
שלום רב, אני ובעלי נשואים 27 שנה + שלושה ילדים. לפני 20 שנה בנינו בית פרטי על קרקע שהוא ואחיו קיבלו בירושה (אני לא רשומה בטאבו אבל רשומה על המשכנתא) בנינו בית אחד גדול יחד עם אחיו שבזמנו היה רווק. אחיו גר בשליש מהבית על שליש מהמגרש ואנחנו גרים על 2/3 מהבית על 2/3 מהמגרש. זמן קצר לאחר מכן אחיו התחתן ויש לו ילדים. הוא הגיש תביעה לפירוק שיתוף, אבל בסופו של דבר הם הגיעו להסכם אצל עו"ד על מכירה וחלוקה של הסכום ביניהם. אני מתנגדת להסכם הזה וחושבת שמגיע לנו הרבה ממה שסוכם ובעלי מוותר על הרבה סכומים שהשקענו על הבית. פניתי לעו"ד לדיני משפחה והיא הציעה לי להתגרש כי גם ככה היחסים בינינו לא טובים כלל, והסבירה לי שבאמצעות הליך הגירושין אני אדרוש את המגיע לי. חתמתי איתה על הסכם ליישוב סכסוכים ושילמתי לה את מלוא הסכום עבורו. נפגשנו עם בעלי והעו"ד שלו. הוסכם בינינו שאני אהיה שותפה לתהליך מכירת הבית. שנית, מאחר ולא הסכמתי על הסכומים שהוא חתם עם אחיו למכירת הבית, אז הסכמנו שממכירת הבית נתחלק חצי חצי ואני בנוסף אקבל מחלקו עוד 150 אלף ₪. העו"ד של בעלי רצתה להמשיך בתנאי ההסכם לגירושים והעו"ד שלי עצרה אותה ואמרה לה שקודם היא צריכה לדבר איתי וסיימנו את הפגישה. ביציאה העו"ד אמרה לי שבקשר להסכם גירושים זה תשלום בנפרד. הייתי בהלם. מה זאת אומרת שהיא דורשת עוד סכום, יש הסכם אחד שצריך להיחתם ביני לבין בעלי ועל זה שילמתי לה, למה היא מחליטה להפריד נושאים ולומר שזה הסכם נוסף ותשלום נוסף. יש יישוב סכסוך גירושים אחד ולמה היא מחלקת את ההסכם ? זה אמור להיות כולל את כל התנאים וכל הנושאים הנוגעים לגירושים. מה פתאום היא מחליטה להפריד וגם לא אמרה לי על כך שום דבר מראש ? האם זה מקובל ? אני מרגישה שהיא רוצה להרוויח עלי יותר, כי זה מתקדם להסכם וזה לא הולך לכיוון של תביעה, בקיצור נראה שהיא מנסה לעשוק אותי , ומחזיקה אותי בגרון ??? אני לא מתכוונת לשלם לה עוד שקל נוסף. מה עושים במצב כזה ? נא עזרתכם ותשובתכם בהקדם. בתודה מראש.
שלום רב, ראשית אני מתנצלת על התחושה שאת חווה. שנית, יש לבחון את הסכם שכר הטרחה עליו חתמת מול עורכת הדין. רק לאחר האמור אוכל לתת מענה מדויק. אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי פרטני. יש צורך בהתייעצות וחוות דעת מדויקת תוך קיום פגישה וקריאת החומר הרלוונטי, ומתן מענה מדיוק למקרה הספציפי. לקביעת פגישת ייעוץ ניתן לפנות למספר המשרד : 054-6634858 בהצלחה