מנהלי הפורום
בקשה לבדיקה גנטית (בדיקת רקמות) לצורך בירור קשר ביולוגי – לא בהקשר של מזונות או תרומת איברים
אני מעל גיל 18, ואני והוריי מעוניינים להגיש לבית המשפט בקשה לביצוע בדיקת רקמות לצורך בירור האם אני ילדם הביולוגי. הבקשה אינה נובעת מצורך במזונות, בסוגיה של תרומת איברים או כל הליך רפואי אחר, אלא ממניעים אישיים ומשפחתיים של בירור האמת. השאלות שלי הן: האם בית המשפט נוטה לאשר בקשות מהסוג הזה? האם הוא עלול לסרב במקרים בהם קיימת אפשרות שהתוצאה תוביל להשלכות הלכתיות כגון חשש לממזרות? אם אכן יש חשש כזה – האם בית המשפט עשוי לאפשר ביצוע הבדיקה רק ביני לבין אמי (ללא בדיקת האב) כדי לעקוף את הסוגיה הרגישה? אשמח לכל תובנה, ניסיון או הפניה לפסיקה רלוונטית. תודה רבה!

באופן כללי, בית המשפט ייטה לאשר בדיקות רקמות כל עוד אין בכך חשש לממזרות או השלכות הלכתיות אחרות. בדיקה בין ילד לאם אינה מעוררת בעיה הלכתית כזו, ולכן ייתכן שבית המשפט אכן יאשר אותה, אם יש בכך תכלית עניינית. כיוון שהדין בתחום רגיש מאוד ותלוי בנסיבות האישיות והמשפחתיות הספציפיות, מומלץ בחום לפנות לעורך דין לענייני משפחה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ולהתאים את האסטרטגיה המשפטית למקרה שלכם. אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי פרטני. יש צורך בהתייעצות וחוות דעת מדויקת תוך קיום פגישה וקריאת החומר הרלוונטי, ומתן מענה מדיוק למקרה הספציפי. לקביעת פגישת ייעוץ ניתן לפנות למספר המשרד : 054-6634858 בהצלחה