מנהלי הפורום

עו"ד מורן אייזנקוט

עו"ד מורן אייזנקוט

מורן אייזנקוט עורכת דין מומחית לענייני משפחה. מייסדת המשרד וחברה בלשכת עורכי הדין בישראל. בעלת תואר L.L.B מפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה ומגשרת מוסמכת מטעם לשכת עורכי הדין. בנוסף, בעלת רישיון נוטריון ממשרד המשפטים.

קביעת פגישה0546634858
חזרה לפורום

גירושין - אזרחות זרה

אבי
אבי

שלום, היני נשוי עם אשה יהודייה עם אזרחות זרה (בלגיה) ועם שני ילדים שנולדו פה. לילד הגדול כבר הוצאנו דרכון זר ולקטן עדיין לא. היא מעוניינת כעת להוציא גם לקטן. אנחנו שוקלים פרידה. האם יש איזשהי סיבה מהצד שלי לא לחתום על אישור הוצאה של דרכון זר לקטן, כי במידה וניפרד זה עלול להעלות סיכוי בעתיד שהיא תנסה לעזוב עם הילדים לחול וזה יגדיל את הסיכוי שבית המשפט יאשר זאת? או סיבה אחרת שבגינה עדיף לי לסרב? אם אין לזה השפעה, אז כמובן שאין לי בעיה שיהיו לילדים דרכון זר.

RE:
עו"ד מורן אייזנקוט
עו"ד מורן אייזנקוט

שלום רב, באופן עקרוני, עצם מתן דרכון זר לילד אינו מעניק לאם זכות אוטומטית להוציאו מהארץ או מקל עליה לקבל אישור לעבור איתו לחו״ל בעתיד. ההחלטות בנושא מעבר מגורי ילדים לחו״ל מתקבלות רק על-ידי בית משפט, בהתאם לטובת הילד. עם זאת, מבחינה פרקטית, אם אין צו עיכוב יציאה מהארץ, קיים סיכון טכני שאם עלולה לצאת לחו״ל עם הקטין גם ללא הסכמה, בין אם באמצעות דרכון ישראלי ובין אם באמצעות דרכון זר. לכן, אם מתעורר חשש ממשי ליציאה חד-צדדית, נכון לשקול בקשה לצו עיכוב יציאה מהארץ. אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי פרטני. יש צורך בהתייעצות וחוות דעת מדויקת תוך קיום פגישה וקריאת החומר הרלוונטי, ומתן מענה מדיוק למקרה הספציפי. לקביעת פגישת ייעוץ ניתן לפנות למספר המשרד : 054-6634858 בהצלחה