מנהלי הפורום

עו"ד מורן אייזנקוט

עו"ד מורן אייזנקוט

מורן אייזנקוט עורכת דין מומחית לענייני משפחה. מייסדת המשרד וחברה בלשכת עורכי הדין בישראל. בעלת תואר L.L.B מפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה ומגשרת מוסמכת מטעם לשכת עורכי הדין. בנוסף, בעלת רישיון נוטריון ממשרד המשפטים.

קביעת פגישה0546634858
חזרה לפורום

הנושאים המותרים בכתב הגנה בתובענה בעניין קטין

אלה
אלה

אני בתהליך גירושין, יש לנו בן משותף בן 4. אני הגשתי תביעות להתרת נישואין ולמזונות ואילו בעלי הגיש תביעה בעניין קטין שבה הסעד המבוקש (בכותרת) - משמורת (החזקת ילדים) וזמני שהות. השאלה שלי מתייחסת לכתב ההגנה שאני אמורה להגיש בתביעה בעניין קטין. אני הייתי רוצה לבקש (כמובן בין היתר) את הסעדים הבאים: 1. להתיר מראש נסיעות עם הבן להורים שלי באוקראינה פעם לשנה לשבועיים-שלושה (בכפוף להפקדת ערבות כספית ו/או הפקדת דרכון אחותי ו/או ערבויות אחרות כפי שיקבע בית המשפט). 2. לקבוע כי לי תהא סמכות בלעדית לקבל בנוגע לבן החלטות רפואיות דחופות או שוטפות (אם אודיע לבעלי בכתב והוא לא יגיב בתוך 48 שעות). בכתב התביעה הוא לא מעלה באופן ישיר את הנושאים האלה. הוא מבקש בה לקבוע (בין היתר) משמורת משותפת, אחריות הורית משותפת, קביעת מנגנון קבלת החלטות הורי משותף ושיתופי וכי מקום מגוריו העיקרי של הקטין הוא בישראל. האם אני יכולה בכל זאת להכניס את נושאי נסיעות לאוקראינה וסמכות רפואית לכתב ההגנה? למשל את נושא נסיעות לאוקראינה כתגובה לבקשתו לקבוע כי מקום מגוריו העיקרי של הקטין הוא בישראל? ואת נושא סמכות רפואית כתגובה לבקשתו לקבוע מנגנון קבלת החלטות הורי משותף? או שזה ייחשב כהרחבת חזית של הסעדים בכתב ההגנה? או שבכתב ההגנה זה לא נחשב להרחבת חזית כן מותר? ומה יקרה אם זה כן ייחשב כהרחבת חזית אסורה: כתב ההגנה יימחק? ושאלה נוספת: האם בכלל ניתן לבקש התרה מראש של נסיעות לחו"ל עם הקטין (בעלי כן איים כמה פעמים שיאסור כל יציאה לחו"ל עם הבן) או שניתן רק לבקש כל פעם ביטול צו עיכוב יציאה מן הארץ (ככל שיהיה)?

RE:
עו"ד מורן אייזנקוט
עו"ד מורן אייזנקוט

שלום רב, סליחה על האיחור בתשובתי. כן. בהליך בעניין קטין ניתן ואף מקובל לכלול בכתב ההגנה גם בקשות להסדרה משלימה של האחריות ההורית, גם אם הן לא פורטו במפורש בכתב התביעה של ההורה השני, וזאת כל עוד מדובר בנושאים המצויים בליבת טובת הקטין. כאשר האב מבקש לקבוע כי מקום מגוריו העיקרי של הקטין הוא בישראל, רשאית האם בכתב ההגנה להבהיר ולהסדיר כי קביעה זו אינה שוללת נסיעות זמניות לחו״ל, לרבות ביקורים משפחתיים קבועים אצל הורי האם, בכפוף לתנאים וערבויות. מדובר בהסדרה נלווית ומתבקשת של אותה סוגיה, ולא בסעד זר או חדש. ככלל, בהליכים לפי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, בית המשפט אינו כבול אך ורק לנוסח הסעדים שבכותרת כתב התביעה, והוא מוסמך לדון בכל סוגיה הנוגעת לטובת הקטין וליחסים ההוריים בין הצדדים. אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי פרטני. יש צורך בהתייעצות וחוות דעת מדויקת תוך קיום פגישה וקריאת החומר הרלוונטי, ומתן מענה מדיוק למקרה הספציפי. לקביעת פגישת ייעוץ ניתן לפנות למספר המשרד : 054-6634858 בהצלחה