מנהלי הפורום

עו"ד מורן אייזנקוט
מורן אייזנקוט עורכת דין מומחית לענייני משפחה. מייסדת המשרד וחברה בלשכת עורכי הדין בישראל. בעלת תואר L.L.B מפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה ומגשרת מוסמכת מטעם לשכת עורכי הדין. בנוסף, בעלת רישיון נוטריון ממשרד המשפטים.
הפרת סעיף הסכם שקיבל תוקף פסק דין
אחה"צ טובים לפני שנה בערך ערכנו הסכם מכר בבית משפט שקיבל פסק דין, בסעיפים כתוב שהגרוש קונה את חלקי וכי הוא משלם לי תוך 3 חודשים, ואם מישהו מפר אז יש 10 אחוז שזה יוצא 50,000 שקל , בפועל הוא שילם לי בשלוש פעימות, כאשר התשלום הראשון עבר לאחר מספר ימים, והתשלום האחרון היה 4 חודשים אחרי, ביקשתי מעו"ד שישלח לו מכתב התראה, אולם הוא לא מגיב, כעת אין לי מושג כיצד לפעול להמשך קבלת הפיצוי, האם עלי לגשת ליישוב סכסוך, או לבקש בקשה למימוש פסק דין כדי לפעול נגדו בהוצל"פ, או להגיש תביעה נוספת שזה קצת גורם לי לחשש שאני גם אפתח תביעה ואשלם, וגם עלולה להיות מחוייבת בהוצאות בית משפט כאשר בעצם יש לי כבר פסק דין בפועל, אשמח בבקשה לדעת מה עושים?

שלום רב, ככל שההסכם שקיבל תוקף של פסק דין קובע מועד לתשלום ופיצוי מוסכם במקרה של הפרה, ובפועל התשלום האחרון בוצע באיחור, ניתן לפעול לאכיפת הפיצוי. אין צורך לפתוח הליך יישוב סכסוך או להגיש תביעה חדשה. בדרך כלל ניתן לפתוח תיק בהוצאה לפועל לביצוע פסק הדין ולדרוש את הפיצוי המוסכם. אם תתעורר מחלוקת לגבי עצם הזכאות לפיצוי, ייתכן שתידרש פנייה לבית המשפט שנתן את פסק הדין לצורך הבהרה או אכיפה. מומלץ להציג את ההסכם ואת מועדי התשלומים לעו"ד לצורך בחינת הזכאות לפיצוי המוסכם לפני נקיטת ההליך. אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי פרטני. יש צורך בהתייעצות וחוות דעת מדויקת תוך קיום פגישה וקריאת החומר הרלוונטי, ומתן מענה מדיוק למקרה הספציפי. לקביעת פגישת ייעוץ ניתן לפנות למספר המשרד : 054-6634858 בהצלחה