מנהלי הפורום

עו"ד מורן אייזנקוט

עו"ד מורן אייזנקוט

מורן אייזנקוט עורכת דין מומחית לענייני משפחה. מייסדת המשרד וחברה בלשכת עורכי הדין בישראל. בעלת תואר L.L.B מפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה ומגשרת מוסמכת מטעם לשכת עורכי הדין. בנוסף, בעלת רישיון נוטריון ממשרד המשפטים.

קביעת פגישה0546634858
חזרה לפורום

להיכן נכון להגיש בקשה ל"צו עשה"

מלי
מלי רון

שלום. לאחר שאני , אחי ואחותי חתמנו על הסכם גישור שקיבל תוקף של פס"ד בבית המשפט לענייני משפחה , בין השאר על חלוקת הכסף בחשבונות הבנק של ההורים , אני ואחותי חתמנו על המסמכים לחלוקת הכסף בחשבונות הבנק אך אח שלי מסרב לעשות זאת. בעקבות אני רוצה להגיש בקשה ל"צו עשה". השאלה שלי להיכן יותר נכון ויעיל להגיש את הבקשה .לבית המשפט לענייני משפחה או להוצאה לפועל ? תודה מלי רון

RE:
עו"ד מורן אייזנקוט
עו"ד מורן אייזנקוט

שלום רב, יש לבחון תחילה את הוראות הסכם הגישור שקיבל תוקף של פסק דין, האם קיימות בו הוראות ברורות לעניין החתימה, האם קיימים תנאים מוקדמים, והאם קיימות הוראות שעלולות להתפרש כסותרות. זאת מאחר וייתכן שלצד השני קיימות טענות ביחס לאופן הביצוע. ככלל, דרך המלך היא לפנות לבית המשפט לענייני משפחה שנתן את פסק הדין, ולהגיש בקשה למתן צו עשה המחייב את אותו צד לחתום על המסמכים הנדרשים. במקרים מתאימים ניתן אף להגיש בקשה לפי פקודת ביזיון בית המשפט, לשם אכיפת פסק הדין, הכול בהתאם ללשון ההסכם וההתחייבויות שנקבעו בו. אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי פרטני. יש צורך בהתייעצות וחוות דעת מדויקת תוך קיום פגישה וקריאת החומר הרלוונטי, ומתן מענה מדיוק למקרה הספציפי. לקביעת פגישת ייעוץ ניתן לפנות למספר המשרד : 054-6634858 בהצלחה