מנהלי הפורום

עו"ד מורן אייזנקוט
מורן אייזנקוט עורכת דין מומחית לענייני משפחה. מייסדת המשרד וחברה בלשכת עורכי הדין בישראל. בעלת תואר L.L.B מפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה ומגשרת מוסמכת מטעם לשכת עורכי הדין. בנוסף, בעלת רישיון נוטריון ממשרד המשפטים.
איך נכון "לתקוף" הסוגיה
לעו"ד מבקשת עצתך תודה על הפורום ואפשרות הפניה. אמרתי לבעלי שאני רוצה להתגרש כמה שיותר מהר ומרגע שהצפתי את דרשתי להתגרש ולפרק החבילה אני משוכנעת לא חושדת שהרכיב מכשירי מעקב בבית וברכב המשותף (אולי בהמלצת חבר או חלילה עו"ד. השאלה : 1.האם זה חוקי להרכיב מכשיר מעקב ? 2.האם אלי להקדים ולפנות לבית המשפט בטופס בקשה מסוים או במכתב מטעמי ולידע שופט לענייני משפחה? 3.האם מרגע איתור המכשיר ע"י טכנאי או חוקר פרטי אני יכולה לדרוש בתביעה או מול שופט משפחה את החזר ההוצאה הכספית על איתור המכשיר ? 4.האם העובדה שבעלי משרת ביחידה מסווגת שמאפשרת לו בין השאר גישה ושימוש בציוד האזנה מהווה שימוש אסור (בלשון עדינה) ויהיה צורך לערב ולשתף את מח"ש ? מכל הלב תודה בברכה

שלום רב, ראשית, סליחה על העיכוב במענה בשל החופשה. התקנת אמצעי מעקב או האזנה ללא ידיעתך עשויה, בהתאם לסוג המכשיר, מיקומו ואופן השימוש בו, להוות פגיעה בפרטיות ואף עבירה פלילית. עם זאת, אין להניח מראש מי התקין את המכשיר ומה הייתה מטרתו. ככל שיימצא מכשיר, מומלץ שלא לפרקו או להשמידו באופן עצמאי, אלא לתעד את מציאתו ולהיעזר בבעל מקצוע. לאחר מכן יש לקבל ייעוץ משפטי פרטני בנוגע להגשת תלונה ולצורך בפנייה מתאימה לבית המשפט. אין טופס קבוע ל״יידוע שופט״; פנייה לבית המשפט נעשית במסגרת הליך מתאים ובבקשה לסעד קונקרטי. ניתן לעתור גם להחזר הוצאות האיתור והתיעוד, אולם ההכרעה בעניין תלויה בנסיבות, בראיות ובשיקול דעתו של בית המשפט. עצם שירותו של הבעל ביחידה מסווגת אינו מוכיח כי נעשה שימוש בציוד או בסמכויות הקשורים לתפקידו. אם יתגלה קשר כזה, יהיה צורך לבחון מיהו הגוף המוסמך שאליו יש לפנות. יובהר כי האמור בתשובה זו הוא מידע כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי פרטני או תחליף לו. לצורך קבלת חוות דעת מדויקת ומענה המותאם לנסיבות המקרה הספציפי, נדרשת פגישת ייעוץ ובחינת מלוא החומר הרלוונטי. לקביעת פגישת ייעוץ ניתן לפנות למשרד בטלפון: 054-6634858. בהצלחה.