מנהלי הפורום

עו"ד מורן אייזנקוט
מורן אייזנקוט עורכת דין מומחית לענייני משפחה. מייסדת המשרד וחברה בלשכת עורכי הדין בישראל. בעלת תואר L.L.B מפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה ומגשרת מוסמכת מטעם לשכת עורכי הדין. בנוסף, בעלת רישיון נוטריון ממשרד המשפטים.
מנסה להזיז חומות והרים לבד
לעורכת הדין מנהלת הפורום מבקשת קצת להבין יותר טוב לקראת הגירושין שעומדת להכנס בהחלטה שלמה. אני אם לבוגר וקטנטנים ורוצה להתגרש וכרגע מנסה להזיז הרים וחומות לבד. החלטתי שבחודש 12 2026 החשבון המשותף מפסיק ונסגר כדי שיניע התקדמות. בהליך כשמתגרשים ולבעל יש : א.מסלול מניות בנק פעיל ב.ביטוח בריאות שיניים ג.ביטוח כיסוי בריאות ד.עבודה מסודרת במקום ממשלתי כולל משכורת, וותק, פנסיה ביטוחים ה. הלוואות קרן שלקח מהעבודה ללא ידיעתי. מתחילה מהסוף; 1.מה קורה עם ההלוואות שלקח מהעבודה במסגרת מקס איט פיננסים ללא ידיעתי וללא הסכמתי וללא חתימה שלי. האם חלילה אני צד בעניין ויש לי מה לחשוש במידה ולא יעמוד בהחזרים ? 2. מהסעיפים א'.ב'.ג'.ד. איזה אישורים וטפסים אני צריכה לדאוג שיהיה בידי לקראת פתיחת הליך גרושין 3.על קצה המזלג מהסעיפים א/ד ממה אני אמורה לקבל כסף בטווח הקצר והארוך ? תודה רבה לחוצה מאוד וממתינה לתשובתך

שלום רב, ראשית, לא מומלץ לסגור או להפסיק באופן חד־צדדי את פעילות החשבון המשותף לפני קבלת ייעוץ משפטי, במיוחד כאשר יש קטינים והוצאות משק בית. יש לבחון תחילה את מצב החשבון, ההתחייבויות והדרך הנכונה להפריד את ההתנהלות הכלכלית. ככל שההלוואות נלקחו על שם הבעל בלבד, ללא חתימתך וללא ערבות מטעמך, אין בכך כשלעצמו כדי להפוך אותך לחייבת כלפי הגוף המלווה. עם זאת, במסגרת איזון המשאבים תיבחן גם השאלה מתי נלקחו ההלוואות, לאיזו מטרה שימשו והאם מדובר בחוב משפחתי או בחוב אישי שלו. לקראת ההליך רצוי לאסוף, ככל שהמסמכים זמינים לך כדין: דפי חשבון בנק וכרטיסי אשראי, פירוט תיק המניות, מסמכי ההלוואות, תלושי שכר וטופסי 106, דו"ח זכויות מלא מהמעסיק, דו"ח מסלקה פנסיונית, וכן דוחות "הר הכסף" ו"הר הביטוח". אין צורך להשיג מסמכים בדרכים שאינן חוקיות; במסגרת ההליך ניתן לבקש צווים לגילוי מסמכים. ככלל, נכסים פיננסיים וזכויות סוציאליות שנצברו בתקופת החיים המשותפים עשויים להיכלל באיזון, לרבות מניות, פנסיה, קופות, קרנות וזכויות ממקום העבודה. חלק מהזכויות ניתנות לאיזון בטווח הקרוב, ואילו זכויות פנסיוניות עשויות להיות מחולקות במועד מאוחר יותר או בהתאם לחוות דעת אקטוארית ולפסק הדין. ביטוחי בריאות ושיניים הם בדרך כלל כיסויים ביטוחיים ולא כספים לחלוקה, אך יש לבחון כל פוליסה לגופה. יובהר כי האמור בתשובה זו הוא מידע כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי פרטני. לצורך קבלת מענה מדויק, ובפרט לפני שינוי הפעילות בחשבון המשותף, נדרשת פגישת ייעוץ ובחינת מכלול הנתונים והמסמכים. לקביעת פגישת ייעוץ ניתן לפנות למשרד בטלפון: 054-6634858. בהצלחה.