מנהלי הפורום
הסדרי ראיה - מעבר דירה
לפני הגירושין גרושתי אני גרנו בסמוך לירושלים, עד כה אני לא עברתי דירה. בסמוך לגירושין גרושתי עברה להתגורר באזור אשקלון,על מנת להמנע ממריבה הסכמתי להתפשר כי אני אהיה זה הלוקח את הילדה ממקום מגוריה ואני הוא שישיבה לחיק אימה. (זאת ללא כל השתתפות כספית מצד האם). עתה גרושתי מבקשת לעבור לצפון הארץ. עקב כך לא אוכל פיזית וכלכלית להשיבה את אימה, הן בזמן והן כלכלית - עלות הנסיעות מעבר ליכולתי. יש לציין כי אני מחפש עתה דירה ועבודה במרכז הארץ כדי להיות קרוב יותר לביתי. שאלותי הם: 1. האם יש ביכולתי לדרוש מגרושתי השתתפות בעלות הנסיעות? (עד מעבר הדירה או בכלל) 2. לחליפין האם ביכולתי לדרוש מגרושתי כי מקום האיסוף יהיה באמצע הדרך. הצעתה היחידה של גרושתי היא כי פעם אחת אני אאסוף את ביתי מביתה ואחזירה לשם ופעם אחרת היא תעשה כן - איני יכול לעשות כן כיוון שאין ברשותי רכב (זאת בניגוד אליה) ואם אחזיר את ביתי לצפון בשבת לא אוכל לשוב לביתי. חשוב לציין אין אני רוצה למנוע מגרושתי לעבור דירה או לחיות את חייה כטוב בעייניה, (הרציונאל הוא, בטוב לגרושתי טוב יהיה לביתי), מנגד חשוב לי לראות להפגש עם ביתי. אשמח אם בתשובתך תפני אותי לתקדימים משפטיים, או לדברי חקיקה. בהערכה רבה, אופיר