משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

עו"ד מורן אייזנקוט

עו"ד מורן אייזנקוט

מורן אייזנקוט עורכת דין מומחית לענייני משפחה. מייסדת המשרד וחברה בלשכת עורכי הדין בישראל. בעלת תואר L.L.B מפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה ומגשרת מוסמכת מטעם לשכת עורכי הדין. בנוסף, בעלת רישיון נוטריון ממשרד המשפטים.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

ידועה בציבור

מיכ
מיכל דבירי רוזנבלט, עו"ד

שלום יעל, ראשית, רשמת כי ישנה צוואה בכתב יד לשניים. כאשר יש צוואה בכתב יד, כל אחד חייב לכתוב את מלוא צוואתו בכתב ידו, ועל כן אם רק אחד כתב והשני חתם יכולה להיות בעיה עם זה. לתשומת ליבך. שנית, הייתי מתחילה לקדם את רישום הנכס כל שם הידוע בציבור כפי שצריך, על מנת למנוע מחלוקות. עם זאת, בשל הרישום במנהל על שמו, ההסכם הקיים, סבורני כי יהא קשה לטעון נגד כך. לגבי השתלטות על רכושך- באופן עקרוני, אם לא הותרת צוואה אחריך, יורש בן זוגך את מחצית רכושך וילדיך את המחצית האחרת בחלקים שווים ביניהם. בן זוגך יכול לעשות עם מה שירש כרצונו. אם רשמת צוואה, המצב הוא אחרת. אני ממליצה לך לפנות לעניין הצוואה לעורך דין. הסכם ממון לא עדיף על צוואה, והוא לא סותר אותה. באופן עקרוני, אם הוראות הצוואה מורות לתת לך לחיות בנכס חמש שנים, סבורני כי לא ניתן יהא לקבל צו לסילוקך. אני מציעה לך לפנות לייעוץ פרטני אצל עורך דין. בברכה,מיכל דבירי רוזנבלט, עו"ד