תמרה

מינוי מומחה מטעם בימ"ש

מומחה מטעמי קבע לי בחוות דעת רפואית שנתן עקב רשלנות רפואית 28% נכות בהם נימק בהרחבה. המומחה מטעם חב' הביטוח קבע בחוות דעתו 10% . הצעת מגשר נדחתה על ידי 2 הצדדים ונעשתה פנייה לבימ"ש למנות מומחה מטעמו שעלותו כרוכה בעוד כמה אלפי שקלים . בימ"ש הודיע לכל צד שעליו להגיש רשימה של 3 מומחים מטעמו תוך פרק זמן קצוב . ב"כ מטעמי בו ביום ההודעה הגיש רשימה של 3 מומחים ומטעם חב' הביטוח לא הוגשה כל רשימה ובהודעה לבימ"ש אשר הגישו לאחר אותו פרק זמן קצוב הודיעו על הסכמתם ל-3 המומחים שהוצגו על ידי ב"כ התובעת וסוכם ביניהם על מומחה מתוך 3 המומחים ברשימה. עם היוודע על רשימת המומחים לתובעת ועל המומחה בו בחרו 2 באי כח מיד הודיעה התובעת על ביטול מינויו בשל קרבתו למנתח /הנתבע . האם קיימת חובה עליי כתובעת להסכים למומחה מטעם בימ"ש או שמותר לי לדחות מינויו של מומחה מטעם בימ"ש ? חשוב לציין, שבינתיים הופסק מינויה של ב"כ מטעמי בתיק דבר שעצר גם פנייה למומחה מטעם בימ"ש.

ד"ר איריס טרומן, עו"ד

פורום זה עוסק בסוגיות של ניתוחים פלאסטיים ולא שאלות פרוצדורליות דיוניות. את מוזמנת לפנות לפורום בתי משפט.