מנהלי הפורום
רונן אבניאל - משרד עורכי דין
עורך דין רונן אבניאל הינו עורך דין מתמחה בביטוח לאומי, עורך דין ותיק ומנוסה אשר עומד בראש משרד עצמאי החל משנת 1999. עו"ד רונן אבניאל מומחה בטיפול בזכויות ובתביעות של חולים ונכים מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, משרד הבריאות, משרד הרישוי וגופים נוספים. עו"ד רונן אבניאל מטפל בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי בתחומים של קצבת נכות כללית, קצבה לשירותים מיוחדים, קצבת ניידות, הלוואה עומדת ( פטור ממכס), גמלת ילד נכה, נפגעי עבודה, דמי פגיעה, קצבת נכות מעבודה, מענק חד פעמי, פטור מס הכנסה, קצבה מיוחדת, שיקום, פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, תוספת תלויים, נפגעי פעולות איבה, נפגעי תאונות, סיעוד, פיצוי לנפגעי גזזת, פיצוי לנפגעי פוליו. כמו כן, עו"ד רונן אבניאל מטפל מול חברות הביטוח בתביעות לאובדן כושר עבודה, סיעוד, מחלות קשות, נכות מוחלטת ותמידית ונכות מתאונה.
נכות זמנית וקצבת עידוד
ערב טוב! קיבלתי המשך נכות זמנית נפשית (50% נכות,100% אכ"ע) מחודש יולי 2012 עד יולי 2013. יש לציין שגם לפני שנה קיבלתי קצבת נכות (כלומר יש לי וותק של לפחות 12 חודשים). אשמח ביותר אם תעזור לי להבין: אני שוקל לעבוד ולפי חוק לרון,מותר לי להרוויח עד 5170 ש"ח ברוטו בחודש. באם במידה ואעבור את הרף הזה וארוויח למשל 5400 ש"ח האם אהיה זכאי לקצבת עידוד המחליפה את קצבת הנכות? כלומר האם גם במקרה של נכות זמנית ,ניתן לקבל קצבת עידוד ,כאשר עוברים את רף ההכנסות בהנחה שלפני תחילת העבודה הייתי זכאי לקצבת נכות לפחות 12 חודשים? האם ,בהתחשב בכך שיש לי נכות שאינה קבועה,לכשאתחיל לעבוד הם יכולים להזמין אותי לוועדה נוספת או שהוועדה הבאה תהיה סמוך לתום הזכאות (יוני 2013)? אני פניתי לביטוח הלאומי וקיבלתי תשובות סותרות וגם תשובות לא ברורות ולכן אני פונה אליכם בתקווה שתעזרו לי . אני מודה לכם מכל הלב ,המשך ערב נפלא יוסי