משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

עורך דין רונן אבניאל הינו עורך דין מתמחה בביטוח לאומי, עורך דין ותיק ומנוסה אשר עומד בראש משרד עצמאי החל משנת 1999. עו"ד רונן אבניאל מומחה בטיפול בזכויות ובתביעות של חולים ונכים מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, משרד הבריאות, משרד הרישוי וגופים נוספים. עו"ד רונן אבניאל מטפל בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי בתחומים של קצבת נכות כללית, קצבה לשירותים מיוחדים, קצבת ניידות, הלוואה עומדת ( פטור ממכס), גמלת ילד נכה, נפגעי עבודה, דמי פגיעה, קצבת נכות מעבודה, מענק חד פעמי, פטור מס הכנסה, קצבה מיוחדת, שיקום, פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, תוספת תלויים, נפגעי פעולות איבה, נפגעי תאונות, סיעוד, פיצוי לנפגעי גזזת, פיצוי לנפגעי פוליו. כמו כן, עו"ד רונן אבניאל מטפל מול חברות הביטוח בתביעות לאובדן כושר עבודה, סיעוד, מחלות קשות, נכות מוחלטת ותמידית ונכות מתאונה.

קביעת פגישה
0539367359
חזרה לפורום

קיצבה- ביטוח לאומי

אסף
אסף

מה עושים במקרה בו אלמנה לפני פטירת בעלה גרה עם בעלה אך ממש לא שימשה לו כאשה ולמעשה גרמה לו להרבה עוגמת נפש. ואף הגישה כנגדו ממש בסמוך לפטירתו תביעות בבימ"ש לענייני משפחה לפירוק שיתוף, תביעת משמורת ומזונות. מחוק הביטוח הלאומי עולה שהיא זכאית לקיצבת שאירים עבור עצמה כאלמנה ואפילו אין לה מבחן הכנסות כאשר יש לה קטינים. האם יש דרך כלשהי משיקולי צדק לבטל את הגדרתה כשאיר כך שלא תהיה זכאית לקיצבת שאירים עבורה? מה עושים במקרה כזה? ומה הסיכויים?

RE:
רונ
עו"ד רונן אבניאל

המוסד לביטוח לאומי אינו בוחן את מערכת היחסים בין בני זוג, והקביעה בדבר זכאותה של אלמנה לקצבה הינה לרוב אבסולוטית. בקרנות פנסיה בוחנים את מערכת היחסים בין בני זוג ובמידה ויימצא שבני הזוג לא חיו יחד או שהיו מסוכסכים, הרי ששיש בידי קרן הפנסיה אפשרות שלא לשלם את השארים לאלמנה.