משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

עורך דין רונן אבניאל הינו עורך דין מתמחה בביטוח לאומי, עורך דין ותיק ומנוסה אשר עומד בראש משרד עצמאי החל משנת 1999. עו"ד רונן אבניאל מומחה בטיפול בזכויות ובתביעות של חולים ונכים מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, משרד הבריאות, משרד הרישוי וגופים נוספים. עו"ד רונן אבניאל מטפל בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי בתחומים של קצבת נכות כללית, קצבה לשירותים מיוחדים, קצבת ניידות, הלוואה עומדת ( פטור ממכס), גמלת ילד נכה, נפגעי עבודה, דמי פגיעה, קצבת נכות מעבודה, מענק חד פעמי, פטור מס הכנסה, קצבה מיוחדת, שיקום, פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, תוספת תלויים, נפגעי פעולות איבה, נפגעי תאונות, סיעוד, פיצוי לנפגעי גזזת, פיצוי לנפגעי פוליו. כמו כן, עו"ד רונן אבניאל מטפל מול חברות הביטוח בתביעות לאובדן כושר עבודה, סיעוד, מחלות קשות, נכות מוחלטת ותמידית ונכות מתאונה.

קביעת פגישה
0539367359
חזרה לפורום

קצבת נכות+עוסק פטור

שלו
שלומי

שלום אני מקבל קצבת נכות כללית לאחרונה החלטתי לנסות להיות עצמאי אני כרגע רוצה להפוך בשלב ראשון להיות מוגדר כעוסק פטור הבנתי שצריך לפתוח תיק בביטוח לאומי בנוסף למס הכנסה שאלתי היא האם זה יפגע לי בקצבה? מה הפרוצודורה במקרה כזה תודה

RE:
רונ
עו"ד רונן אבניאל

תוכל להיות עצמאי וגם לקבל קצבת נכות כללית. כל עוד הכנסתך החייבת (זאת ההכנסה שחייבת במס ודמי ביטוח לאומי לאחר ניכוי ההוצאות החודשיות) החודשית תהיה פחותה מההכנסה הקבוע בחוק לרון. במידה ונכותך הרפואית היא עד 70% תוכל להשתכר בשיעור 45% מהשכר הממוצע במשק מבלי שתיפגע קצבתך. נכות רפואית בשיעור 70% ומעלה תאפשר לך להשתכר עד 60% מהשכר הממוצע במשק מבלי שתיפגע קצבתך.

RE:RE:
עלי
עלי

שלום: אני נכה .יש לי נכות על 82% יציבה דרגת אי כושר 100% ,אני מנהל חנות קטנה ויש לי עסק פטור ,מעוניין לעבור לעוסרק מורשה ,האם זה משפיע על הקצבה. אני נשוי + ילד. ואם אני מחליף את העסק על שם האישה. מה יתן לי תודה על המענה

RE:RE:
יוב
יוב

שלום. רציתי לשאול 1 במידה והכנסותי כעצמאי עוברות את ה45% כיצד יש לנהוג? 2 ממוצע /מינימום?