מימון לימודים לבעל נכות
לאחי הקטן נקבעו 75% נכות באופן זמני ולאחר מכן 50% באופן קבוע (למרות שלא חל שום שינוי בתפקודו) ולצד זאת 100% דרגת אי כושר. לפני שנקבעה לו נכות הוא היה סטודנט למדעי המחשב באוניברסיטת בר אילן והפסיק את לימודי בשל התפרצות המחלה שבגינה נקבעו לו אחוזי נכות. הוא ביקש ללמוד מדעי המחשב ושהמוסד לביטוח לאומי יממן זאת אך במוסד לביטוח לאומי התעקשו שילמד קודם לכן בקורס של משרד התמ"ת שהוא לא רצה ללכת אליו. הוא למד בקורס במשך שנה שלמה ולמרות שהעו"סית של המל"ל הבטיחה לו שאם יסיים את הקורס תאשר לו לימודי תואר שלם היא לא עמדה במילתה (מפתיע ממש) והציבה לו תנאי נוסף שיעבוד קודם חצי שנה (מן הסתם כדי להגיד ששיקומו הסתיים). עבודות בתחום התכנות הוא לא מצא, למרות הקורס של התמ"ת-למעשה, התמ"ת עצמו סירב לקבל את אחי לראיון עבודה כי התעודה שהוא עצמו מנפיק לא מספיק עבורו (!!) ולבסוף אחי הופנה לעבודה פיזית ב"תחום המחשבים" ע"י אחת הרכזות במל"ל, הוא החזיק שם שבועיים אבל הבין שזה לגמרי לא מה שהוא למד ולגמרי לא בשבילו. הוא מעוניין להתחיל ללמוד תואר ראשון במחשבים אבל הבעיה היא כאמור כספית. ממה שאני מבין, ותקנו אותי אם אני טועה, רק מ 65% נכות ומעלה המוסד לביטוח לאומי חייב לממן לימודים אקדמיים, האם זה נכון? אם כן, איך אפשר לדאוג לכך שיקבל מימון מלא של לימודים אקדמיים בכל זאת?
שאלתך וסיפורך מעניינים. לא צריך נכות רפואית כה גבוהה לקבלת סל שיקום ללימודים אקדמאיים.
שאלות נפוצות:
בן ציון ר.
דפנה.
פרפר נחמד