נכות מעבודה
לפני כ 4 שנים נקלעתי ללינץ שבמהלכו נפגעתי מדקירה ביד ימין בבדיקת EMG שביצעתי בבית חולים רמב"ם נרשם בסיכום הבדיקה כלה"לן : תמונה נוירופיזיולוגית המתאימה לפגיעה אקסונלית קשה בעצב אולינירי מימין, פרוקסימלי לעצבוב של ADM ודיסטלי לעצבוב שלFCU עם סימני דנברציה פעילה.הארכה בחביון גיסטלי במדיאן מוטורי יכולה להצביע על פגיעה דמילינטיבית חלקית בקטע הדוסטלי של העצב המדיאני מימין לא ניתן לשלול גם CTS. והשאלות : 1 מה זה בדיוק אומר מעבר לחוסר התחושה והתזוזה של כף ידי ימין (אצבעות)? והאם קיימת אפשרות לתקון למרות זמן שעבר ? *בביטוח הלאומי(נכות כללית) נקבעה דרגת נכות בעניין היד 30%+30% וכן 30% בעניין נפשי PTSD. ונקבעה לי דרגת אובדן כושר (נכות כללית) 74% לצמיתה 2. ההייתכן כי על אותה פגיעה בנכות מעבודה תיקבע לי דרגת נכות 10% בלבד ? 3.ההייתכן כי בנכות מהעבודה תיקבע לי אובדן כושר של 0%? ולטענת הנכות מעבודה גם תקנה 15 לא מגיע לי . *לאחר פעמיים בבית דין לעבודה נקבעה וועדה בהרכב חדש ואותה וועדה לא רק שלא עמדה כמבוקש מפסק הדין מתחילה שוב בטרטורים 4. ביקשתי ממחלקת השיקום לצאת ללימודים אקדמאים ולטענתם אני לא יוכל לעמוד בלחץ הרב המצריך בלימודים ... ומה שמצחיק שמבחינתם אני יכול לחזור לעסוק במכירות (כידוע מכירות זה לחץ יום יומי מתמשך ) ***מה עליי לעשות ?? אני אובד עצות ומתוסכל אשמח לתשובתך ולדעתך בנושא
תוכל להשתמש בהחלטת הועדה הרפואית לעניין נכות כללית ולהציגה בפני הוועדה הרפואית לעניין נכות מעבודה. תתעקש שיכירו בזכויותיך בשיקום. לימודיך ימומנו על ידי המוסד לביטוח לאומי. בנכות מעבודה אין מושג של "אובדן כושר" כך שאינך מדייק בשאלתך. באשר לתקנה 15 - במידה וחזרת לאותה עבודה ומשכורתך לא נפגעה לא תהיה זכאי להפעלה של תקנה 15.
תודה על תגובתך בענייני אולי הכוונה לאי כושר זה מה שקיבלתי בהחלטת הוועדה ולא חזרתי לאותה עבודה ובכלל מאז ועד היום לא עובד. הוועדה לנכות מעבודה טוענת שההחלטתה של נכות כללית לא תקינה ולא נכונה מה עושים ??
שאלות נפוצות:
בן ציון ר.
דפנה.
פרפר נחמד