זכאות מביטוח לאומי
אני סובלת מלחץ דם גבוה ומטופלת בתרופות. כמו כן, יש לי בעיות בשמיעה וקופת החולים אישרה את זכאותי למכשיר שמיעה. האם מגיע לי החזר על רכישת מכשירי השמיעה ? האם מגיע לי פיצוי כל שהוא בגין כל הנ"ל ? תודה.
לא מגיע לך החזר מביטוח לאומי על הוצאה בגין מכשיר שמיעה. במידה ונפגעת בעבודה עקב חשיפה לרעש מזיק תוכלי להגיש תביעה להכרה בפגיעה כתאונת עבודה.
ילדתי בת 11 ילדה הלוקה בתסמונט טוראט בעיות קשב וריכוז לקוי למידה בעיות רגשיות עד לתאריך 1.6.12 היתה שוהה בפנימיה ואז הוציאו אותה הביתה בגלל אי יכולתם לטפל בה כרגע היא בבית לומדת במסגרת בית ספר רגילה למרות שאני מתלווה אלייה יום יום ומשמשת לה בתור סייעת עד שיאשרו לה סייעת במקומי היתה לי ועדה 15.8.12 לגבי קצבה לילד נכה עבורה הבאתי את כל המסמכים שמוכיחים את את כל הליקויים שלה עדיין לא קיבלתי תשובה אני מחכה רציתי לשאול האם מגיע לי קיצבה עבורה והאם תשולם לי גם קיצבה שנה אחורה עלייה אפילו שהיא היתה בפנימיה לפני כן תודה מראש אילנית
במידה ובתך תוכר בשל המחלה שתיארת כזכאית לגמלת ילד נכה אזי תקבלי גמלה חודשית בעבורה, אך רטרואקטיבית רק על התקופה שבה היא הייתה בבית (למרות שבעיקרון היה מגיע לך לקבל 20% מהגמלה גם אם היא בפנימיה).
שאלות נפוצות:
בן ציון ר.
דפנה.
פרפר נחמד