חישוב נכות משהב"ט לקכיעת אחוזי נכות בבטל"א.
שלום, אני שוקל להגיש בקשה לפטור ממס [נכות משוקללת מעל 90%-לפי סעיף9(5)]. אני מוכר כנכה של אגף השיקום בע"ש מותני עם 10% לצמיתות משנת 1995. האורטופד שלי טוען שבגין מצבי כיום אני זכאי ל20% בגין החמרה בפגימה . שאלותי: האם וועדה של בטל"א יכולה לפסוק לי כיום אחוזי נכות הגבוהים ממה שהוכרתי במשהב"ט לפני 15 שנה- קרי: 20% נכות. האם וועדה של בטל"א יכולה לשנות ולהקטין את קביעת הנכות שלי באגף השיקום, ולפסוק לי כיום אחוזי נכות הנמוכים [קרי: 5% לדוגמא] ,ממה שהוכרתי במשהב"ט לפני 15 שנה. מהם הכללים לפיהם נוהג ביטוח לאומי באחוזי הנכות שנקבעו ע"י משהב"ט.
ועדה רפואית של ביטוח לאומי עצמאית לפסוק כראות עיניה. גם אם פסקה גבוה יותר או נמוך יותר מפסיקת הוועדה הרפואית של משרד הבטחון - הרי שאין קשר בין שתי הוועדות ואין סכנה שהכרתך במשרד הבטחון תיפגע או לחילופין תשודרג. הביטוח הלאומי יכול לאמץ את החלטת הוועדה הרפואית של משרד הבטחון כפי שהיא וכך להשתמש באחוזי הנכות שנקבעו לך בעבר גם כיום כפי שהם AS IS.
שאלתי בנושא, מאחר וידיד מסר לי שבהנחיות בטל"א שפורסמו בתדריך לרופא של המוסד(שנת 2010), נרשם שאחוזי הנכות שנקבעו ע"י חוקי השיקום, נשארים כמות שהם, והעלאת האחוזים מחייבת להתבצע ע"י הוועדה שקבעה את אחוזי הנכות (כמו: אגגף השיקום במשהב"ט), וזאת במסגרת בקשת החמרה. אני מבולבל מהמידע הסותר, וראוי לבחון הנושא מחדש.
שאלות נפוצות:
בן ציון ר.
דפנה.
פרפר נחמד