מנהלי הפורום
רונן אבניאל - משרד עורכי דין
עורך דין רונן אבניאל הינו עורך דין מתמחה בביטוח לאומי, עורך דין ותיק ומנוסה אשר עומד בראש משרד עצמאי החל משנת 1999. עו"ד רונן אבניאל מומחה בטיפול בזכויות ובתביעות של חולים ונכים מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, משרד הבריאות, משרד הרישוי וגופים נוספים. עו"ד רונן אבניאל מטפל בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי בתחומים של קצבת נכות כללית, קצבה לשירותים מיוחדים, קצבת ניידות, הלוואה עומדת ( פטור ממכס), גמלת ילד נכה, נפגעי עבודה, דמי פגיעה, קצבת נכות מעבודה, מענק חד פעמי, פטור מס הכנסה, קצבה מיוחדת, שיקום, פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, תוספת תלויים, נפגעי פעולות איבה, נפגעי תאונות, סיעוד, פיצוי לנפגעי גזזת, פיצוי לנפגעי פוליו. כמו כן, עו"ד רונן אבניאל מטפל מול חברות הביטוח בתביעות לאובדן כושר עבודה, סיעוד, מחלות קשות, נכות מוחלטת ותמידית ונכות מתאונה.
החמרה בפוליו והסכומים המגיעים בהתאם?
שלום רב היו לי אחוזי נכות פוליו הקטנים מ 75% ובהתאם לחוק הפוליו קיבלתי בזמנו מענק של 50 אלף שקלים (בשני תשלומים) וקצבה חודשית בהתאם לאחוזי הנכות. עקב החמרה רצינית בנכות שלי(פוסט פוליו) הגשתי בקשה להחמרה ואושרו לי לאחרונה 80% אחוזי נכות, קיבלתי מכתב מביטוח לאומי כי מגיעה לי קצבה גדולה יותר בהתאם לאחוזים אלו, הפרשי קצבה המחושבים בהתאם וכמו כן תשלום מענק של 58 אלף שקל המהווים מחצית מסכום הפיצוי החד פעמי. לאחר מספר ימים קיבלתי מכתב נוסף, כאשר השינוי לעומת הראשון היה בסעיף המענק שבו היה רשום שאקבל תשלום של 58 אלף שקל כפיצוי חד פעמי (הפעם לא היה רשום שזה מחצית מסכום הפיצוי החד פעמי). הכספים (הפרשי הקצבה וסכום המענק) הועברו לחשבוני בהתאם. עיינתי בחוק הפוליו וראיתי שהמענק המגיע עבור אחוזי נכות עד 75% הם 50 אלף שקל ועבור אחוזי נכות של 75% עד 94% הם 100 אלף שקל, מכך הבנתי שמגיעים לי רק תוספת של 50 אלף שקל להשלמת המענק לפי אחוזי הנכות החדשים שלי ולא 100 אלף שקל, כפי שרשמו במכתבם הראשון. לפני מס' ימים קיבלתי שיחת טלפון מוזרה מביטוח לאומי שבה נאמר שכספי המענק הועברו אלי בטעות מאחר וסכום זה מגיע רק בפעם הראשונה לפי אחוזי הנכות אז ואין השלמה באם ישנה החמרה והאחוזים עלו ושאני צריך להחזיר את כספי המענק. אני מקווה שהסברתי את הבעיה בצורה ומלאה ואודה על תשובתכם באם המענק הנוסף מגיע לי כדין או לא? תודה ויום טוב ידין