לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אחוזי נכות מהעבר

שלום, לפני 9 שנים חליתי במחלת ריאות ועברתי ניתוח תורקוטומיה בריאות (שזה ניתוח של כריתת חלק מהריאה), פניתי לפרופסור מומחה לריאות שקבע בחוות דעת פרטית שאני זכאי ל 25% נכות לצמיתות לפי סעיף 8 (2) ג של תקנות מל"ל. בנוסף, באותו הזמן (לפני 9 שנים), פניתי גם לפרופסור פסיכולוג שקבע בחוות דעת פרטית שעקב הטראומה מניתוח הריאות שעברתי, אני זכאי ל 30% נכות פסיכולוגית לפי תקנות ביטוח לאומי סעיף 34 ד (אך לא ציין אם זה לצמיתות). כאמור, חוות הדעת הן מלפני 9 שנים ומאז לא פניתי לביטוח לאומי. אלה שאלותיי: 1. האם מגיע לי סכום חודשי כלשהו מביטוח לאומי עקב הנכות בריאות שלי 25% לצמיתות? 2. האם מגיע לי סכום חודשי כלשהו מביטוח לאומי עקב הנכות הפסיכולוגית 30%? 3. האם רק צרוף של שתי הנכויות יעניק לי סכום חודשי מביטוח לאומי? בתודה מראש.

עו"ד רונן אבניאל

אין "מגיע" בביטוח לאומי. כלומר, לא תוכל לקבל "כסף" מהמוסד לביטוח לאומי רק מפני שיש לך חוות דעת הממליצה על אחוזי נכות כלשהם. בכל מקרה תיבדק נכותך נכון להיום. על מנת לבחון את זכאותך לקבלת קצבה חודשית יהיה עליך להגיש תביעה לקצבת נכות כללית וזאת במידה ואינך עובד או שהכנסתך החודשית נמוכה מזאת הקבועה בחוק לרון.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות ביטוח לאומי, ביטוח סיעודי, אובדן כושר אבודה