משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

עורך דין רונן אבניאל הינו עורך דין מתמחה בביטוח לאומי, עורך דין ותיק ומנוסה אשר עומד בראש משרד עצמאי החל משנת 1999. עו"ד רונן אבניאל מומחה בטיפול בזכויות ובתביעות של חולים ונכים מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, משרד הבריאות, משרד הרישוי וגופים נוספים. עו"ד רונן אבניאל מטפל בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי בתחומים של קצבת נכות כללית, קצבה לשירותים מיוחדים, קצבת ניידות, הלוואה עומדת ( פטור ממכס), גמלת ילד נכה, נפגעי עבודה, דמי פגיעה, קצבת נכות מעבודה, מענק חד פעמי, פטור מס הכנסה, קצבה מיוחדת, שיקום, פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, תוספת תלויים, נפגעי פעולות איבה, נפגעי תאונות, סיעוד, פיצוי לנפגעי גזזת, פיצוי לנפגעי פוליו. כמו כן, עו"ד רונן אבניאל מטפל מול חברות הביטוח בתביעות לאובדן כושר עבודה, סיעוד, מחלות קשות, נכות מוחלטת ותמידית ונכות מתאונה.

קביעת פגישה
0539367359
חזרה לפורום

תשלום שכר גמלה

אלי
אלי

קרתה לי תאונת עבודה , מיד אחרי התאונה מילאתי את התביעה למל"ל יחד עם המעביד. המעביד היה אמור לשלוח את התביעה למל"ל על פי הסידור בתקנה 22 למל"ל . המעביד שלח את התביעה כעבור 15 חודש , ועל פי החוק מותר עד 12 חודש. נקבעה לי נכות המזכה בגמלה ובשל האיחור בהגשת התביעה המל"ל לא שילם לי עבור שלושה חודשי גמלה. האם ניתן לראות את המעביד כאחראי למחדל ולחייב אותו בפיצוי שלושת חודשי הגמלה ? אני את חובתי מלאתי בזמן. תודה

RE:
רונ
עו"ד רונן אבניאל

במידה ולא קיבלת ממעבידך משכורת במהלך התקופה בה לא עבדת עקב הפגיעה, הרי שניתן לראות את מעבידך אחראי כלפיך לתשלום "דמי פגיעה" שהיית מקבל מהמוסד לביטוח לאומי בעבור שלושה חודשים לו תביעתך הייתה מוגשת בזמן.