מנהלי הפורום
רונן אבניאל - משרד עורכי דין
עורך דין רונן אבניאל הינו עורך דין מתמחה בביטוח לאומי, עורך דין ותיק ומנוסה אשר עומד בראש משרד עצמאי החל משנת 1999. עו"ד רונן אבניאל מומחה בטיפול בזכויות ובתביעות של חולים ונכים מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, משרד הבריאות, משרד הרישוי וגופים נוספים. עו"ד רונן אבניאל מטפל בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי בתחומים של קצבת נכות כללית, קצבה לשירותים מיוחדים, קצבת ניידות, הלוואה עומדת ( פטור ממכס), גמלת ילד נכה, נפגעי עבודה, דמי פגיעה, קצבת נכות מעבודה, מענק חד פעמי, פטור מס הכנסה, קצבה מיוחדת, שיקום, פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, תוספת תלויים, נפגעי פעולות איבה, נפגעי תאונות, סיעוד, פיצוי לנפגעי גזזת, פיצוי לנפגעי פוליו. כמו כן, עו"ד רונן אבניאל מטפל מול חברות הביטוח בתביעות לאובדן כושר עבודה, סיעוד, מחלות קשות, נכות מוחלטת ותמידית ונכות מתאונה.
חוב לביטוח לאומי
שלום, היה לי חוב לביטוח לאומי מכיוון שלא עבדתי כ-3 שנים ולא שילמתי. הגעתי להסדר על פריסת החוב (אני עומד בתשלומים) ובמקביל עקב מצבי הרפואי הגשתי תביעה לנכות כללית. היום נכנסה הקיצבה אך בקיזוז של החוב (כ-3,000 שקלים). בסניף אמרו שאין מה לעשות ושההסדר יבוטל בעקבות הקיזוז, למרות שביקשתי להשאיר את ההסדר כפי שהוא או להעלות את התשלום החודשי. 1) האם זה חוקי? 2) האם יש דרך אחרת כדי שלא יקוזז הסכום במכה אחת? 3) במידה ויש אפשרות להמשיך עם ההסדר כפי שהוא - האם יש דרך שהסכום שקוזז יועבר לחשבון של בן משפחה (מדרגה ראשונה) מכיוון שהעו"ש שלי בטיפול משפטי (ללא קשר לביטוח לאומי) או שאני חייב להיות אחד מבעלי החשבון? 4) האם ניתן לפתוח חשבון בבנק אחר ושהסכום שקוזז ייכנס לשם (איך מיידעים את הביטוח לאומי?)