דונה

אכ"ע וביטוח לאומי

שלום, יש לי שאלה שמנקרת לי שנים ועד היום לא התעמקתי לבדוק/למצוא תשובה. מקבלת מזה כ-7 שנים אובדן כושר עבודה מחברת ביטוח במקביל יש לי 65% נכות מביטוח לאומי. מאחר שמקבלת אובדן כושר עבודה, ביטוח לאומי "משקלל" ומוריד לי מה-100 5 שנכה מקבל על 65% נכות ללא אכ"ע כך שמקבלת מביטוח לאומי רק 1300 ש"ח לחודש. האם זה חוקי? אודה לתשובתך. בכבוד רב.

עו"ד רונן אבניאל

לא סיפרת האם את אמורה לקבל גם תוספת תלויים בעבור ילדים או בן זוג