רחל צברי

אירוע מוחי ו "ביטוח לאומי "

חמי עבר אירוע מוחי קל תוך כדי עבודתו כנהג מלפני 4 חודשים ומאז הוא לא יכול לחזור לעבודה. (לא כשיר, ראייתו נפגעה). לפני כשבוע ביטוח לאומי אישר לו קיצבת נכות כללית , 100% נכות הענין הוא שהוא כבר 4 חודשים ללא משכורת /ללא הבטחת הכנסה וללא כלום . יש לו ילד קטן ואישה חולה. הוא בעצמו בן 61 בערך. אנחנו חשבנו שהוא יקבל כסף על ה 4 חודשים בהם לא הייתה לו כל הכנסה -כסף שיקבל מביטוח לאומי. מסתבר שלא כך הדבר. זה לא הגיוני שבנאדם עם משפחה לא יכול להתקיים ללא כל הכנסה בחודשים שעברו. מה עליי לעשות ולאן לפנות? בנוסף- המעסיק שלו חתם על טופס תאונת עבודה אך ביטוח לאומי לא מכיר בזה אלא טוען שלו "נזקי טבע". מה עליי עשות בכדי שהוא יקבל פיצוי על אובדן ההכנסה שיש לו מאז שהוא קיבל את האירוע מוחי?

עו"ד רונן אבניאל

קיימת תקופה המתנה של 90 יום מיום קרות הפגיעה ועד לקביעת דרגת אי כושר המזכה בתשלום קצבת נכות כללית. באשר להכרה בארוע כתאונת עבודה, הרי שבהחלט מדובר במהלך מעניין אך חייבים להיערך אליו מראש ולא לפנות ישירות לביטוח לאומי מבלי ליצור תשתית מתאימה לתביעה שכזו.