גל

מי צריך לשלם עבור התרופות

עברתי אירוע מוחי שהוכר כתאונת עבודה . לאחר האירוע קיבלתי הרבה תרופות שחלק מהם מדללי דם שאצטרך לקחת כל החיים וזה למנוע אירוע מוחי נוסף . מי יממן לי את התרופות ? הרי לפני האירוע לא קיבלתי תרופות כאלה והם קשורות ישירות לאירוע , זה נכון שזה למנוע אירוע נוסף אבל ללא האירוע הראשון לא הייתי מגיע למצב לקחת כל כך הרבה תרופות . מה דעתך ? מי צריך לשלם עבור התרופות אני או ביטוח לאומי במסגרת תאונת העבודה ? תודה

עו"ד רונן אבניאל

כדאי שתפנה קודם לקופת חולים ובדוק שם האם הם מיודעים בכך שהינך מוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי כנפגע בעבודה.

גל

תודה עו"ד אבינאל. פניתי לקופת חולים עם האישור ההכרה והם טוענים שהתרופות הם למניעת אירוע נוסף ולא קשורים להכרה כתאונת עבודה , הם לא מכסים תרופות במסגרת תאונת עבודה הניתנים למניעה של ארוע נוסף רק לצורך טיפול רפואי באירוע עצמו , זו טענתם . האם לדעתך הם צודקים ואם לא מה עלי לעשות ? תודה ושנה טובה