משה

תביעה לנכות כללית למל"ל - שהינו נכה צה"ל

שלום רב. אני נכה צה"ל. מצבי הבריאותי התדרדר עם השנים והפכתי לסיעודי. אני נעזר בכיסא גלגלים, אך איני מוכר בכך ע"י משרד הביטחון (איני מוכר כפגוע רגליים). אני זקוק לכיסא גלגלים תקין באופן דחוף ומשרד הביטחון הפנה אותי לביטוח הלאומי וציין כי עליי להגיש תביעה לנכות כללית. מה עליי לעשות? האם יש אפשרות לסייע לי באופן חד פעמי ע"י מל"ל? האם אני צריך להגיש תביעה לנכות כללית למל"ל? והכי חשוב, במידה ואוכר בנכות דרך ביטוח לאומי האם זה יחסום את זכויותיי מול הצבא? האם לא אקבל תגמול נצרך כמו שקיבלתי עד היום? האם לא אחשב יותר לנכה צה"ל? תודה.

עו"ד רונן אבניאל

לכל שאלותיך יש לי תשובה אחת - "בעיה".... לא פשוט לענות לך על כל האפשרויות העומדות בפניך. בכל אופן פנה למוסד לביטוח לאומי אך תודיע על כך מראש למשרד הביטחון ותוודא שהמהלך לא פוגע בך!