זאבה

חששות להגיש בקשה לדיון מחדש עקב החמרה במצב רפואי

רוצה להתייעץ כאן בעקבות חששותיי לפתוח שוב פעם דיון בועדה רפואית עקב החמרה במצבי הרפואי בעקבות מחלה כרונית. אני מקבלת קבצת נכות חלקית לצמיתות אך הבנתי שאם מבקשים דיון מחדש הכל יכול להיות אחרת, ז"א יכולים לבטל לי את אחוזי הנכות ואי כושר עבודה שהיו ומי יודע מה יקבעו הלאה. לאור ניסיוני המר עם הביטוח לאומי והוועדות הרפואיות, יש לי חשש שוב פעם להתעסק איתם , הם נורא קשים ועד שמשיגים מהם אפילו 1000 ₪ צריך הרבה כוחות נפש והרבה כוחות פיזיים. בעבר עד שראיתי כסף מהביטוח הלאומי לקח הרבה זמן והרבה מאבקים או שדחו את בקשותיי לקצבה או שנתנו לי נכות זמנית לחצי שנה ואח"כ שוב פעם דחו אותי עד שבסוף אחרי שהוכחתי למחלקת שיקום שהמחלה הכרונית שלי מחמירה כשאני עובדת מס' שעות בודדות מחוץ לבית אז אושר לי קצבת נכות חלקית לאחר חוות דעתה של העו"ס ממח' שיקום וזאת למרות שהרופא של הועדה קבע שאני כשירה לעבודה ונתן לי רק 49 אחוזי נכות בזמנו. והיא קבעה לי 60 אחוז אי כושר עבודה לצמיתות. עכשיו יש לי החמרה רצינית ולצערי המחלה פגעה באיברים חיוניים בגופי וקשה לי לתפקד ואף אני זקוקה לסיוע כרגע במטלות הבית ובקניות ובבישול , אין לי כח פיזי ואולי גם נפשי לתפקד בעקבות המצב, אני עובדת מהבית בפרסום בקושי רב ולא כל יום וגם לא להרבה זמן אולי כמה דקות כל כמה ימים והחששות לעתיד בצל המחלה ונעזרת במוניות ספיישל כדי להגיע למרפאות הרופאים ולבדיקות באופן תדיר מה שמקשה עליי מבחינה כספית. מאיפה לוקחים את הכוחות כדי להתמודד שוב פעם עם הוועדה הרפואית ומה אעשה אם שוב פעם אקבל נכות זמנית לחצי שנה ואחכ יתעלמו ממני? הבנתי מהרופאים שלי שיש לי מחלה קשה השייכת למערכת חיסונית ופוגעת באיברים בגוף כשהיא מתפרצת, לפני כמה חודשים היתה התפרצות קשה שהותירה פגיעות. היכן ניתן לקבל סיוע להגשת החמרה? מה לכתוב לביטוח לאומי במכתב? מה לומר בוועדה ב 3 דקות ? מה לעשות שיתנו לי קצבת נכות מלאה לצמיתות? התקשרתי לעו"ד שהוא גם רופא והוא המליץ שאגיש בעצמי את הבקשה ורק אם ידחו אותי אגש לעו"ד כי חבל על ההוצאות הכספיות שלי. אשמח לעזרה

עו"ד רונן אבניאל

ראשית באם קיימת החמרה במצבך הרפואי והתפקודי ודרגת אי הכושר שלך חלקית, הרי שאין לך ממה לחשוש בפנייה לוועדה רפואית חדשה בגין החמרת מצב. צרפי את כל המסמכים הרפואיים העדכניים אשר ברשותך והסבירי במכתב מה הקשיים התפקודיים שלך. בפני הוועדה הסבירי והדגימי מה הקשיים שלך.