בטי גורובץ

השלמת הכנסה של חופש מחלה אם אין ימים לאחר ניתוח

שלום שמי בטי. יש לי שאלה לגבי השלמת משכורת מביטוח לאומי. באלי עבר ניתוח והיא צריך להיות בבית חודש הבעיה שאין לו ימי מחלה רציתי לדעת אם יש אפשרות לקבל השלמה מביטוח לאומי אם זה לא סתם ימי מחלה אלה זה לאחר ניתוח או שזה לא קשור? תודה מראש.

עו"ד רונן אבניאל

לא ניתן לקבל מהמוסד לביטוח לאומי "השלמה" של המשכורת. ברור שבעלך איננו יכול להשתכר בשל מחלתו אך המוסד לביטוח לאומי לא אמור להשלים לו את ההכנסה אלא מעבידו במימוש ימי מחלה שצבר.

חן

האם מקבלים משכורת רק על ימי מחלה שצוברים לאחר ניתוח? או שאפשר לגשת לביטוח לאומי ולהראות להם מסמכים שכרגע איני יכול לעבוד לאחר הניתוח?