בבבבב

קצבת נכות כללית וחסכונות

שלום רב! האם יש סכום מסוים של חיסכון שבגינו לא תגיע לאדם רווק קיצבת הנכות (שניתנה לו לצמיתות) או שהיא תופחת כשווה ערך להכנסה? או שזה בעצם תלוי רק בריבית? האם יש הגבלה בחיסכון למישהו רווק שמקבל קיצבת נכות לצמיתות? האם זה נכון שיש הגבלה בחיסכון רק לגבי הבטחת הכנסה לרווק ושבנכות כללית רוצים חסכון רק לגבי תלויים בן או בת זוג וילדים אם זה אכן כך אז למה הם מבקשים חיסכון אם יודעים שהאדם הוא רווק ?( אם נבדק שוב אחרי שהייתה לו קיצבה זמנית ) היו כותבים בהערות ש"צריך למלא את זה רק אם אתה רווק או בלי ילדים " מהם הנהלים של ביטוח לאומי לגבי קיצבת נכות כללית בעניין חסכונות ? תודה רבה מראש

עו"ד רונן אבניאל

אין קשר בין הכספים שיש לאדם בחשבון הבנק שלו לבין זכאותו לקצבת נכות כללית מלאה.