לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יעלה

קצבת נכות

שלום, 1.האם אדם שמקבל פנסיה ממבטחים כ-6000 ש"ח בחודש יכול להגיש בקשה לקיצבת נכות ויוכל לקבל בנוסף לכך קיצבת נכות גם מהביטוח הלאומי? 2.אם לאותו אדם יש גם הכנסה מעבודה בגובה 1500 ש"ח בחודש. האם גם אז הוא זכאי לקיצבת נכות מהביטוח הלאומי ? 3.כיצד אני מבקשת לקבל מהביטוח הלאומי קיצבת נכות רטרואקטיבית? 4.האם יש הגבלת זמן לבקשת נכות מהביטוח הלאומי .כמה זמן? 5..בטופס ההגשה לקצבת נכות קיימת שאלה האם כדאי שרופא יבדוק אותי או שהנכות תיקבע על פי מסמכים רפואיים .מה כדאי לציין בסעיף זה? תודה לכל התשובות יעלה

item.Author מנהל הפורום רונן אבניאל - משרד עורכי דין

לשאלות 1-2 התשובה היא כן.3. הביטוח הלאומי בודק שנה אחת אחורה מיום הגשת התביעה.4. עד גיל זקנה. 5. תלוי בסוג הליקויים מהם את סובלת.

יעלה

תודה על תשובתך. 1. אם הנכות שלי נגרמה לפני מספר שנים (למשל בשנת 2009), והבעיות הרפואיות שנוצרו ב 2009 עדיין קיימות. האם אני עדיין יכולה להגיש תביעה לקצבת נכות בגין בעיות רפואיות שעדיין קיימות אבל החלו לפני 4-5 שנים? 2. אני ילידת 1954, מהו גיל הזינקה שבו איני זכאית יותר לקצבת נכות ובמקום זאת אקבל קצבת זקנה? האם זה 62 (כמו גיל הפרישה) או 64? 3. מה גובה קצבת הזקנה? האם ייתכן שקצבת הנכות תהיה גבוהה מקצבת הזקנה - ובמקרה זה האם אמשיך לקבל את סכום הקציבה הגבוה יותר? תודה לתשובותיך, יעלה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות ביטוח לאומי, ביטוח סיעודי, אובדן כושר אבודה