מנהלי הפורום

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

עורך דין רונן אבניאל הינו עורך דין מתמחה בביטוח לאומי, עורך דין ותיק ומנוסה אשר עומד בראש משרד עצמאי החל משנת 1999. עו"ד רונן אבניאל מומחה בטיפול בזכויות ובתביעות של חולים ונכים מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, משרד הבריאות, משרד הרישוי וגופים נוספים. עו"ד רונן אבניאל מטפל בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי בתחומים של קצבת נכות כללית, קצבה לשירותים מיוחדים, קצבת ניידות, הלוואה עומדת ( פטור ממכס), גמלת ילד נכה, נפגעי עבודה, דמי פגיעה, קצבת נכות מעבודה, מענק חד פעמי, פטור מס הכנסה, קצבה מיוחדת, שיקום, פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, תוספת תלויים, נפגעי פעולות איבה, נפגעי תאונות, סיעוד, פיצוי לנפגעי גזזת, פיצוי לנפגעי פוליו. כמו כן, עו"ד רונן אבניאל מטפל מול חברות הביטוח בתביעות לאובדן כושר עבודה, סיעוד, מחלות קשות, נכות מוחלטת ותמידית ונכות מתאונה.

קביעת פגישה
0539367359
חזרה לפורום

מקבל אבטלה ורוצה לפתוח תיק עצמאי

א.
א.

אני מקבל דמי אבטלה החל מ-01/01/2014 ורוצה לפתוח עוסק מורשה החל מחודש 08/2014 אני זכאי לקבל 175 ימי אבטלה ולפי החשבון שלי אני אסיים לקבל בסוף יולי 2014 סה"כ אקבל כ- 54.000 ש"ח כאמור עד סוף יולי. לפי מה שקראתי בפורום דמי האבטלה יקוזזו מההכנסה השנתית שלי כעצמאי. והשאלות: 1. אם ההכנסות שלי כעצמאי ב- 2014 יהיו מעל 54.000 ש"ח (וכנראה יהיו) עד סוף השנה אצטרך להחזיר את כל דמי האבטלה שקיבלתי? 2. אם כן - אז לדעתי יהיה כדאי לי לפתוח תיק רק בשנת 2015 - ואז לא יהיה קיזוז בכלל - נכון? 3. אם לא נכון - אז איך יהיה חשבון הקיזוז בהנחה שארוויח מעל 54.000 ש"ח ב2014? 4. ואם אפתח תיק במס הכנסה - ב 08/2014 לצורך הקמת עסק - אבל לא אמשוך מהלקוחות שלי כלל כסף - כלומר לא תהיה לי הכנסה בכלל כעצמאי ב-2014 למרות שיש לי תיק פעיל - אז לא תהיה התחשבנות כלל עם דמי האבטלה - נכון? מה לדעתך הדרך הטובה ביותר שכדאי לי לעשות?

RE:

הקיזוז מתבצע רק עבור התקופה בה קבלת דמי אבטלה.