לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דוד

חוב בביטוח לאומי !

שלום , ותודה מראש על העזרה. שהתחתנתי לפני 3 שנים הלכתי לביטוח לאומי וביררתי אם יש חוב לאשתי ואז אמרו לי שאין. קיבלנו קוד אישי לטלפון והלכנו. ומאז הכל תקין ומקבלים קצבת ילדים והכל בסדר. לפני חודש הלכתי עוד פעם כי הייתי צריך מסמים. מילינו טפסים במסמכים שצריכים וחתמנו ואחרי דקות הנציגה אומרת שיש לה חוב ישן שמופיע במערכת. חוב של 3 שנים לפני החתונה עם עמלות וריבית! ונתנה לנו דף שצריכים לשלם תוך חודש. ולא רצתה לדבר איתנו יותר. תשלמו ואחרי זה נמשיך. אמרו לי אם אני משלם את החוב תוך חודש יבטלו את הריבית. אבל עדין מדובר בסכום גדול . ** אפשר לעשות משהו במצב כזה ?? אני 5 חודשים בלי עבודה מתוכם 3 חודשים מאובטל והמצב שלי בכלל לא בסדר. אשתי לא עבדה בכלל ולא שילמה דמי ביטוח כי לא ידעה שהיא חייבת לשלם! ** יש אפרות לבטל את החוב הישן הזה אם אני משלם עבורה כבר 3 שנים האחרונות ?? או לפחות להפחית עוד?? למי צריך לפנות ? ** אם אני לא מתיחס לזה ולא משלם מה יכול להיות ? אם יש אפרויות נוספות אשמח אם תעזרו לי תודה הלכתי לביטוח לאומי בחודש האחרון וביקשתי

item.Author מנהל הפורום רונן אבניאל - משרד עורכי דין

לא ניתן ואף לא רצוי להתחמק מתשלום החוב. באפשרותך לבקש את פריסת החוב לתשלומים ואף ניתן לקזז ע"ח קצבת הילדים.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות ביטוח לאומי, ביטוח סיעודי, אובדן כושר אבודה