חקירה של ביטוח לאומי
שלום אני אם חד הורית לילדה עם 100 אחוזי נכות עקב ריבוי הטיפולים והטיפול בילדה באופן כללי אין באפשרותי לעבוד, היות ואין כלל קשר עם אביה. הגשתי לפני מעל לכשנה תביעה להבטחת הכנסה ונעניתי בחיוב שזכאותי לגמלה נבחנה כמי שרוב שמנו מוקדש לטיפול בבן משפחה. לפני כשבוע התקשר אדם אליי שהזדהה כחוקר ביטוח לאומי ושהוא נמצא בביתי אמרתי לו שאני נמצאת עם הילדה בטיפול ואני לא בבית הוא רצה להגיע למקום הטיפול מסרתי לו שזה מחוץ לעיר ולא במרכז. הוא שאל מתי אני בבית מסרתי לו שהוא יכול להגיע למחרת עד השעה 8:30 כי אני יוצאת לטיפול נוסף בבוקר. עוד באותו היום הוא שאל אותי שאלות מאוד מוזרות אני מתגוררת עם הוריי בדירת הוריי ואחי היותר קטנים ממני, והוא שאל אותי האם אני מתגוררת עם אבי, ושרק כיום הגשתי תביעה שזה בפועל אינו נכון. ועוד שאלות מזורות, נגשתי כאשר חזרתי לסניף לביטוח לאומי בדקו את הנושא נאמר שלא מופיע שום חקירה עבורי בדקו יותר לעומק וגם לא מופיע כלל שצריך להגיע אליי חוקר, נמסר לי שאם הוא יגיע שוב שאני יזמין ניידת. העניים שהוא המשיך להגיע יום לאחר יום ואיתו עוד אנשים, לא עניתי ולא פתחתי את הדלת. הוא השאיר לי בתיבת הדואר מכתב שאני יגיע לסניף לחקירה, אך המכתב נראה מוזר ללא חתימת הביטוח לאומי אלה מופיע מחלקת גימלאות מסניף רמת גן כאשר אני מתגוררת בראשון לציון, לא פרטים למי לחזור עם המועד לא מתאים לי. אני נכנסת לאתר אך גם שם לא מופיע שום מסמך או מידע שאני צריכה להחקר על משהו לי זה נראה לא אמין. האם עליי להמתין עד שיגיע מכתב מסודר מביטוח לאומי כפי שאני מקבלת תמיד, כשאר העתק של מכתב נמצא גם בתיק האישי שלי. לתשובתך אודה
עלייך להופיע לחקירה, כאשר התיק מועבר למחלקת חקירות, אין תיעוד על המהלכים בו במוקד הביטוח הלאומי.
שאלות נפוצות:
בן ציון ר.
דפנה.
פרפר נחמד