עוסקת פטורה נשואה שבעלה שכיר ומשלם ביטוח לאומי בירור זכות לאחר דרישת תשלום
1.קיבלתי מכתב מביטוח לאומי במכתב אני נדרשת לתשלום דמי ביטוח לשנת 2013 בסה"כ 2834 ₪ כולל קנס . 2.ולשנת 2014 מ חודש ינואר עד נובמבר 2014 סה"כ 918 ₪ כולל קנס . 3.במכתב אני מוגדרת בביטוח לאומי כ " עצמאי " 4. אני אם ל - 3 ילדים קטנים כאשר בשנת 2013 הצלחתי לסייע בפרנסת המשפחה באופן מינימלי וחלקי מאוד בסכום כולל של 25.880 ₪ שנתי לשנת 2013 על ידי טיפול בפעוטה כעוסקת פטורה רשומה במע"מ כעוסקת פטורה . 5.כאשר לא עבדתי כשכירה באם מקום עבודה אחר ! 6.אני אף רשומה בהצהרת המס כעוסקת פטורה אשר הרוויחה סה"כ 25.880 ₪ בשנת 2013 זאת אומרת לא הגעתי אפילו קרוב ל 50% מסך השכר הממוצע במשק . 7. מיד כאשר פתחתי את העוסק הפטור במע"מ ומס הכנסה התקשרתי לביטוח לאומי לברר האם אני חייבת בתשלום כספי ביטוח לאומי בזמן היותי עוסקת פטורה ? ונאמר לי בפירוש כי " אני לא חייבת בתשלום לביטוח לאומי על פי היותי נשואה לעובד שכיר אשר משלם ביטוח לאומי מכורח עבודתו כאיש בטחון שכיר במדינת ישראל ". 8..נאמר לי כי על פי דמי ביטוח לאומי לעוסק פטור שהוא אינו עצמאי ושאין לו הכנסות אחרות ושלא עובד כשכיר (ואני כמובן לא עבדתי כשכירה בשנת 2013) . שעוסקת פטורה שהיא אישה נשואה בעלת הכנסה של עד 50% מהשכר הממוצע במשק היא תהא פטורה מדמי ביטוח לאומי מהכנסתה מהעסק זאת מאחר שהיא מבוטחת על ידי בעלה . 9. לגבי שנת 2014 אשר נדרשתי גם לגביה בתשלום – עד תאריך 22.11.2014 עבדתי כעוסקת פטורה והרווחתי סכום נמוך משמעותית מ 50% מהממוצע במשק .ומתאריך 23.11.14 התחלתי לעבוד כשכירה . 10. אני שלחתי לביטוח לאומי דרישה לבטל את הדרישה לתשלום שנדרשה ממני ולעדכן אותי בדבר החלטתם ולא להחיל עלי עיצומים או קנסות נוספים עד שיענו לי 11. האם פעלתי נכון ? בתודה מראש ..
שאלה ארוכה מידי...
שאלות נפוצות:
בן ציון ר.
דפנה.
פרפר נחמד