החמרת מצב?
שלום רב, מתן ואני בן 30. אז ככה, היתי היום בשיחה עם עורכת דין לגבי הגשת החמרת מצב לביטוח לאומי נכות כללית. יש לי מחלה נירולוגית כרונית שניקראת CMT, היא מתבטת בחולשה של הרגלים והידים. לפני 12 שנה הגשתי תביעה לנכות כללית וניידות, שם נתנו לי נכות רפואית 72 ואי כושר 65 לצמיתות עד היום, בנוסף הגשתי ניידות ונתנו לי 40 אחוז. בוועדה לנכות כללי לפני 12 שנה נתנו לי ככה: 20 אחוז צהבת שכיום הברתי מכך לגמרי. 30 אחו עקב עיוות של כף הרגל. 50 אחוז פרפלגיה מחלה נירולוגית ממנה אני סובל בדרג בינוני. מאז לא הגשתי החמרת מצב. מאז חלפו 12 שנים וחלה החמרה במצבי הרפואי. לפני שנה וחצי הגשתי נידות לביטוח לאומי ונתנו לי 80 אחוז עקב המחלה הנירולוגית שהחמירה. בנוסף לפני 4 חודשים הגשתי לוועדה לפטור ממס הכנסה שהינה תואמת לועדה של נכות כללית( זה היה בעצת עורך דין על מנת לודוק את אחוז נכות רפואית). קיבלתי 92 נכות רפואית ופטור ממס הכנסה לצמיתות. דבר זה מעיד על כך שחלה החמרה וכך אני גם מרגיש מאוד. הסעיפים לפטור הינם: 80 אחוז פרפלגיה בסעיף נירולגיה ( לפני 12 שנה נתנו לי 50 אחוז שזה בינוני, פה נתנו לי 80). 40 אחוז חולשה ביד שמאל. 30 אחוז חולשה ביד ימין. כך בבירור לפני שיחה עם עורכת הדין אני זכאי למעל 65 אחוז אי כושר במידה ואני מגיש החמרת מצב, מה שלא עשיתי 12 שנים אחורות ובכך יש לי קושי כיום לעבוד, לעמוד מעל חצי שעה ולכתוב או לפתוח בקבוק עקב המחלה. אנשים שאני מכיר עם אותה מחלה יש להם 100 אחוז נכות. שאלות: 1) לפי עורכת הדין אני זכאי לא פחות מ-75 אי כושר, האם זה נכון שביטוח לאומי חייב להתאים את אחוז נכות רפואית לאי כושר? 2)כיום אני עובד בעבודה לא ממש נוחה בכך שאני נאלץ לעמודידי פעם וקשה לי לעמוד, דבר שניראה במקום העבודה וברצוני לעזוב את העבודה על מנת להתקדם בתביעה מול ביטוח לאומי, ממה שהבנתי בביטוח לאומי יבינו יותר את מצבי כאשר אני לא יעבוד, האם יש משקל לתביעה במידה ואני עובד או שלא ? אני תמיד רוצה לעבוד אבל מתקשה בכך ולמצוא גם עבודה תואמת ליכולתי. 3)לפי שיחה עם עורת הדין שאמרה לי שאין סיכוי שיבטלו לי את הקיצבה, במיקרה הקיצוני יחזירו אותי ל-65 אי כושר. בנוסף לכל הסעיפים, ישנם עוד שני סעיפים שלא רשמתי אותם בכך שבוועדה של מס הכנסה לא הכלילו אותם, שהם מהווים יחד עוד 30 אחוז, צילעה על צידי הרגלים ואצבעות פטיש. מה דעתכם עלי לעשות? ברצוני בכל מיקרה לעזוב את העבודה ולהתמקד בתביעה. אני תמיד מדווח לביטוח לאומי על הכנסותי. האם ישנו שינוי מההותי חוץ מקיצבה חלקית או מלאה וסיוע בשכר דירה והנחה בארנונה. כלומר מה ההבדלים בכך בין 65 אי כושר ל0 75 או 100 אי כושר? תודה רבה, אשמח מאוד לעזרתכם.
שאלה ארוכה ומורכבת מידי מכדי להשיב עליה במסגרת המצומצמת של הפורום.
שאלות נפוצות:
בן ציון ר.
דפנה.
פרפר נחמד