לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מתן

קצבת נכות לצמיתות ויציאה לעבודה?

שלום אני רוק ומקבל 40 אחוז נכות נפשית בגלל הפרעת חרדה ו 100 אחוז אי כושר לצמיתות בתחילה נדחיתי, אחר כך עם עו"ד שמימנתי בעזרת הלוואות קיבלתי . עברה עליי תקופה גיהנום עד שהצלחתי לקבל את קצבת הנכות ומאז אני בגיהנום תרתי משמע חיי עוברים לנגד עיניי ואני לא עושה כלום עם חיי מזה 4 שנים אני שוקל לצאת לעבודה והאמת רועד מפחד..... מהקצבה אי אפשר באמת לנהל חיים לא סיימתי תיכון וגם מקצוע אין לי כן יש לי אהבת האדם ונתינת שירות מעל ומעבר בעבר עבדתי בעבודות מזדמנות ופוטרתי בכל פעם לא בגלל הפרעת החרדה שאיש לא יודע עליה אלא בגלל ששוק העבודה בארצנו הוא לא בדיוק הוגן ולרוע מזלי לא נתקלתי בבוסים אמינים שיייתנו מה שהובטח בקבלה לעבודה אני מודע לתקרה שמותר להרוויח וגם אם עוברים את הסכום אז יש קצבת עידוד לשלוש שנים מה שאני רוצה לשאול אותכם יקרים זה כך האם ייתכן שמל"ל יראה שאני נלחם להשתקם ויזמין אותי שוב לועדה על אף שקיבלתי לצמיתות? האם ייתכן שידרוש ממני רטרואקטיבית את כל הכספים שקיבלתי כי אני יוצא לעבוד? האם כדאי להיעזר בפקידי השיקום ללמוד מקצוע או שלוותר ולממן זאת לבד? האם אם חס וחלילה אמעד ואפול ולא אצליח וארצה לקבל שוב את הקצבה האם מל"ל י"יזכור לי לנצח" את העובדה שניסיתי? האם חוק לרון הוא אכן מלכודת דבש שמעודדת נכים לצאת לעבוד כדי "להיעקץ?" ושאלה אחרונה בטופס קבלה לעבודה צריך להצהיר באחד הסעיפים אם מקבלים קצבה אני לא רוצה לשקר אך גם לא רוצה שיידעו שאני "נכה" האם מותר לי לתת סיבה אחרת למה אני מקבל קצבה אם המעסיק שואל? האם המעסיק יכול לדעת שאני מקבל נכות על סעיף נפשי? כולנו יודעים כמה מעסיקים ממש מתים על נכים בשדוק העבודה.... מבחוץ איש לא יכול אפילו לראות עליי את נכותי.... כי הרי לפי זה אני משלם מס אני יודע בעל פה כל מה שכתוב באתר מה שאני מבקש היא עצה או הערה או הארה מניסיונם של אנשים כמוני שניסו או שמעו או יודעים תודה רבה וחג שמח יודע שאם אתאמץ ממש אמצא עבודה, או לפחות מאמין

עוד הלל ארנטל משרד רונן אבניאל

המעסיק לא אמור לדעת. חוק לרון הוא לא מלכודת דבש, אלא אמצעי עידוד.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות ביטוח לאומי, ביטוח סיעודי, אובדן כושר אבודה