קצבת נכות לילד נכה
הבן שלי בן 18 וחצי חלה במחלה שנקראת FAP שגורמת לסרטן מעי הגס . כיוון שגילינו את זה מוקדם אז החליטו על ניתוח לכריתת המעי הגס -כרגע הוא עם סטומה לתקופה של 3 חודשים ואחרי 3 חודשים אנחנו הולכים שוב לניתוח לסגירת הסטומה . הגשנו בקשה לנכות שבוע אחרי הניתוח הראשון שהוא עבר וקיבלנו תשובה כעבור חודשים וחצי בערך שמגיע לו קצבת נכות . אבל .........התשלום יתבצע בפועל לא רטואקטיבית מהיום שהוא עבר את הניתוח ונהפך לנכה אלא מהיום שהוועדה החליטה לקרוא לו נכה . בקיצור הם לא מוכנים לשלם לו חודשיים וחצי אחורה מהיום שהגשנו את התביעה כשהוע אכן עבר את הניתוח ,אלא מהיום שהם סיימו לדון במצבו . זה אומר שהוא מתחיל לקבל נכות מחודש הבא למרות שהוא בעיקרון נכה כבר מלפני 3 חודשים . מה עושים ? אני כבר מכירה את הנושא כי בעלי נכה 100 אחוז וכשאנחנו תבענו את ביטוח לאומי על נכות (יש להם אותה מחלה )אז הם אכן שילמו לנו אחורה כי התביעה לוקחת זמן . חוץ מזה יש לי מסמך שרשום בו בהוא מוכר כנכה מתאריך 01.03.2015 עד 31.12.2015 בשיעור 100 אחוז . אבל התשלום לפי דעתם הוא רק מ 30.05.2015 זה מכעיס ולא נכון גם לא לפי חוק . מה אני עושה ולמי לפנות כדי לקבל את מה שמגיע לבן שלי ?
ניתן לבחון את סבירות ההחלטה לאור המסמכים הרפואיים בתיק
שאלות נפוצות:
בן ציון ר.
דפנה.
פרפר נחמד