מיכל

קצבת זקנה

בעלי כיום בן 70 פלוס לפני 3 שנים החל לקבל קצבת זקנה מאחר וההכנסות שלנו הן רק משכירות ( 10000 ש,ח ןלאחר מס 9000 ש"ח) החליטו בביטוח לאומי לתת לו בסביבות 2000 ש"ח ומכיוון שאני לא עובדת הוסיפו עוד 1000 ש"ח עבורי. הגעתי לגיל 62 ושלחו לי שוב מביטוח לאומי שהפעם מגיעה קצבה עבורי כתבתי שוב שכל הכנסותנו הן משכירות דירה בסך 12000 ש"ח ( 10800 לאחר מס) ופתאום אני מקבלת מכתבים ששולמה לבעלי קצבה עבורי שלא מגיעה ורוצים לבדוק גם את 2014 וכו. שאלתי :מהו החוק? כמה אנו צריכים לקבל? האם אפשר לקזז לי סכומים רקטואטיבית בגלל טעות או לא של המוסד לביטוח לאומי עצמו ? ואיך להגיב למבול הפניות שלהם על אינפורמציה ממני.תודות וסוף שבוע קסום

עו"דהלל ארנטל משרד רונן אבניאל

צריך לפנות לסניף המוסד לביטוח לאומי ולברר מי אחראי לטעות, מכוון שעל פי הנתונים שלעיל, אכן לא מגיעה התוספת.

מיכל

ואכן אני אמורה להחזיר אותה למרות שהטעות שלהם? ואם כן כמה זמן אפשר ללכת אחורה ?