לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גילה בדוי

שאלה : נכות כללית ושירותים מיוחדים ,לבני.

שלום רונן, בני מוכר כנכה משנת 1986 (אי כושר) דרגת נכות רפואית 60% , סובל מסכרת , אפילפסיה ותסמונת כפייתית OCD ׁניקיון ייתר, ברמה גבולית יליד 1964 .היות ולא נמצאה עבורו מסגרת לתווך רחוק, מצאתי לנכון לרכוש עבורו יחידת דיור בכפר מוגן , התגורר במקום כמעט 20 שנה, אני משנת 98 אפוטרופוס. לאורך השנים הקפדתי בשלט רחוק להמשיך ולטפל בכל בעיות בריאותו, היות והוא במצבו האובססיבי התרחק מסביבתו הקרובה , והטיפול היה כללי, בשנים האחרונות איבד את אמונו במערכת ,אושפז מידי פעם לבקשת הצוות, לרוב לא היה בזה צורך, לא אפרט הנושא מורכב ,מתיש ומכעיס. במרץ השנה נשלח לאשפוז לצורך איזון ב-OCD כעבור שבועיים שוחרר אלי והסוכרת הגיעה לרמות גבוהות . כך שהאשפוז והשהייה בביתי כ-3 חודשים , בהוראת הרופאים חזר לכפר מאוזן, ושם הציבו תנאים (תכנית) ולא ,שיחזור אלי לביתי, בני לא הסכים לתנאים כמובן, ואני ראיתי שמטרת הסכמתם לחזרתו להכשיל !!! נעניתי לבקשתם לקחתו אלי, כעבור 10 ימים בשיחה טלפונית השתכנעו להחזירו ולדחות את התנאים לשבועיים, שהה בכפר 12 יום ואני הוזעקתי לבוא לקחתו בתחילת יוני .שאלתי : 7 חודשים גר איתי להוציא 12 ימים ששהה בכפר. החלטתי עם עו"ס מאגף הרווחה בעירי שאין לו מה לחזור לשם, נאמר לי בכפר שקצבת הביטוח הלאומי תגיע לחשבונו לפי החישוב שלהם (והחוק) רק אחרי 3 חודשים ז"א מספטמבר יקבל את קצבת הנכות המלאה ! בגלל 12 הימים ששהה בכפר , ומה 3 החודשים הקודמים שלאחר האשפוז ??? אני באוגוסט הגשתי בקשה להעברת הנכות ותביעה לשירותים מיוחדים, הבקשה נדחתה בטענה שעל הכפר להעביר אישור על עזיבתו. בספטמבר לא התקבלה הקצבה ! ב-18/10 הודעתי לעו"ס מהרווחה והיא הודיע לביטוח הלאומי שלא היו מודעים, לשאלתי מה עם קצבת ספטמבר ? נאמר שלא מקבלים רטרואקטיבי , ומה עם השירותים מיוחדים ? נאמר שהבקשה נדחתה באוגוסט ! בכפר המשיכו לקבל גם 6,000 ש"ח לחודש בנוסף לקצבתו במשך 7 חודשים !!! נאמר לי שזה החוק ! אני קשישה מוכרת כחולה מורכבת בסיכון חיה מקצבת זיקנה ושארים , עלי לטפל ולממן כלכלת הבן. רונן מה הייתה מייעץ לי ? אם אפשר לשמור על סודיות אשמח. תודה מראש גילה.

הלל ארנטל עוד משרד רונן אבניאל

צריך לבחון בדיוק את התקופה המדוברת ולבחון האם נגרם לכם עוול. קשה לענות על שאלתך מבלי לעיין תחילה בכל החומרים.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות ביטוח לאומי, ביטוח סיעודי, אובדן כושר אבודה