מנהלי הפורום
שיקום ביטוח לאומי ובדיקת זבכאות
שלום רב, בשנת 2014 עברתי סרטן מסוג לימפומה ובסוף הטיפולים הגשתי בקשה לשיקום. העובדת הסוציאלית של מחלקת שיקום בביטוח לאומי אמרה לי שרופא צריך לאשר קודם כל שישאר לי נכות מעל 20 אחוז ואחרי זה ניתן להמשיך בהליך. הרופא אישר שישארו לי מעל 20 אחוז ושלחו אותי למבחנים פסיכוטכניים שבהם הוצאתי מדדים מעולים ונמצאתי בעל פוטנציאל לשיקום. יצויין שציינתי בפני העובדת סוציאלית שאני מעוניין ללמוד בטכניון או באוניברסיטת באר שבע והיא אמרה לי באותה שיחה שאושר לי זכאות והמוסד לביטוח לאומי ישלם את לימודיי. במהלך השנה עשיתי פסיכומטרי על מנת לנסות להתקבל לאחד המוסדות הנ"ל וקיבלתי ציון שחסר לי מספר נקודות על מנת להתקבל ולכן החלטתי לגשת שוב לפסיכומטרי בימים אילו(אציין שמשום כך לא יכלתי להתחיל את הלימודים בשנת באוקטובר 2015) דיברתי עם העובדת הסוציאלית במחלקת שיקום בביטוח לאומי שיקום והיא אמרה לי שאין בעיה שאעשה שוב וזה בסדר. לאחר חודשיים הורדה לי הנכות לנכות לצמיתות של 28% ובפנייתי בימים אילו לעובדת היא התחילה להתחמק ואינה עומדת עוד במילים שאמרה וטוענת שאיני זכאי למימון הלימודים כפי שהבטיחה כי האחוזי נכות ירדו (דבר שלא נאמר לי בזמנו אלא נאמר לי מספיק שיהיה מעל 20%) וכמו כן הציבה מכשולים ותנאים שונים שלא אמרה לי אף פעם בעבר. העובדת טוענת בתוקף שאיני זכאי וטוענת טענות שונות כגון לא התחלת את הלימודים וירדה לך הנכות וכו(אציין כיאני ניגש שוב לפסיכומטרי וניגשתי גם מיד שאושר לי בעבר השיקום) וטענתי בפניה שהפסיכומטרי הינו חלק מהלימודים כמו שעושים מכינה אך לצערי היא אינה עומדת במילתה ולא מוכנה לאשר לי לימודים ע"ח ביטוח לאומי. אני מרגיש שנגרם לי עוול והבטחות שהובטחו על ידה עד לא מזמן אינםן עומדות בעינם העובדת הסוציאלית מתחמקת מלתת לי תשובות ומנסה כל פעם לההגיד לי סיבה אחרת למה איני זכאי שאני טוען על האחוזי נכות היא אומרת זה רק חלק מהמרכיבים שנשקלים שאני אומר לה אבל זה מה שאת אמרת היא טוענת דברים אחרים וכו. מה ניתן לעשות? אני מרגיש חסר עונים כי בניתי גם על עזרה זו לתחילת לימודיי. אציין שבגלל שמחלתי הייתה בזמן שירות צבאי ושוחררתי לאחר 4 חודשי שירות בצה"ל לא אוכל לקבל מלגות אחרות שניתנות לחיילים משוחררים כי איני עומד בתנאים.