לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
איציק גולד

ניכוי ביטוח לאומי וביטוח בריאות מפנסית נכות של חברת ביטוח.

אני בעל אי כושר לעבודה לצמיתות 100% מהמוסד לביטוח לאומי. החל מ 1.6.2014 (כשאת הקצבת נכות התחלתי לקבל ב 30.8.14 לאחר 90 יום) במקביל בשלב השני הגשתי תביעה לחברת הביטוח בפוליסת אי כושר לעבודה שהיתה לי (75% מהשכר) ואישרו את התביעה, וקיבלתי מהם גם רטרואקטיבי עבור כמעט שנתיים. אולם להפתעתי הרבה הם ניכו לי מהתשלום סכום עתק של ביטוח לאומי ודמי בריאות. למיטב ידעתי והבנתי אני פטור מתשלום ביטוח לאומי ודמי בריאות מפנסית הנכות.עקב זה שאני מקבל קצבת נכות מלאה מהמוסד לביטוח לאומי. אודה לכם אם תשיבו לי. ומה עלי לעשות בנדון.

item.Author מנהל הפורום רונן אבניאל - משרד עורכי דין

איציק שלום, אכן אתה זכאי לפטור מתשלום עבור דמי ביטוח לאומי וביטוח בריאות.

שני

ראשית על פי הנחיות ביטוח לאומי המבוטח צריך לדאוג לתיאומי מס ולהביא טופס 618 לחלחברת הביטוח. מה קורה כאשר התשלום על אובדן כושר עבודה מחברת הביטוח מהוון ומשולם מראש עד גיל 65 כאשר המבוטח מגיע לגיל פרישה 3 שנים קודם לכן? בביטוח לאומי סרבו לתת לי פטור על התקופה שבין הגעה לגיל פרישה לתום ביטוח אובדן כושר עבודה למרות שלנפי מיטב ידיעתי לנכה תפקודית מעל 75% מגיע פטור כזה עבור חברת ביטוח גם לאחר הגיעו לגיל פרישה אך עליו להציג את הפטור בפני חברת הביטוח. חברות הביטוח לא מידעות את המבוטחים שעליהם להביא פטור ובביטוח לאומי גם מציבים מכשולים. הגעתי עם זה למנהלת מחלקה שטענה שאצלם רשום שאני זכאית לקיצבת נכות עד גיל 62 ולגבי התקופה שלאחר מכן לא ניתן לתת פטור למרות שמצויין אצלם שהנכות לצמיתות. שלחו אותי למחלקת נכות כללית לברר מה פשר הרישום.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות ביטוח לאומי, ביטוח סיעודי, אובדן כושר אבודה