חד הורית בתשלוש השכר
אני בת 32, אמא לילדה בת שנה. חיה עם בן זוג- אביה של הילדה, אך מעולם לא התחתנו (לא בטקס דתי ולא אזרחי). לפני כ 10 שנים חייתי עם בן זוג אחר בבריטניה. לי יש אזרחות בריטית ועל מנת שיוכל גם הוא לגור ולעבוד שם התחתנו שם. כעבור מספר שנים נפרדנו וחזרנו לארץ. ואפילו שהתחתנו שם בטקס אזרחי, היינו צריכים להתגרש דרך הרבנות בארץ, על מנת שנישואים אלו יתבטלו. כיום בתעודת הזהות שלי אני בסטטוס "גרושה" היום כאמור, אני חיה עם בן זוג אחר, ויש לנו ילדה. אך מעולם לא התחתנו. לאחרונה גיליתי בתלוש השכר שלי שאני מקבלת נקודת זכות בגין "חד הורית". ביררתי את הנושא עם מחלקת השכר שלי כי חשבתי שמדובר בטעות, ונאמר לי שמאחר ואני גרושה, ולא התחתנתי עם הבן זוג הנוכחי בדרך שהמדינה מכירה בה- אני אכן זכאית לאותה נקודת זכות. העניין נראה לי תמוה שכן אני חיה עם האבא של הילדה- מדוע מגיעה לי נקודת הזכות הזאת? ודבר נוסף, האם יש עוד דברים שמגיעים לי מביטוח לאומי שאני לא יודעת עליהם?

ישנם הטבות רבות. בארנונה, חשמל, ימי מחלה, הבטחת הכנסה, סיוע במעונות יום וכדו' ועד הטבות רבות. לכאורה, אינך נחשבת אם חד הורית ובאם ייבדק העניין, זכאותך ככל הנראה תבוטל.
שאלות נפוצות:
בן ציון ר.
דפנה.
פרפר נחמד