משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

עורך דין רונן אבניאל הינו עורך דין מתמחה בביטוח לאומי, עורך דין ותיק ומנוסה אשר עומד בראש משרד עצמאי החל משנת 1999. עו"ד רונן אבניאל מומחה בטיפול בזכויות ובתביעות של חולים ונכים מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, משרד הבריאות, משרד הרישוי וגופים נוספים. עו"ד רונן אבניאל מטפל בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי בתחומים של קצבת נכות כללית, קצבה לשירותים מיוחדים, קצבת ניידות, הלוואה עומדת ( פטור ממכס), גמלת ילד נכה, נפגעי עבודה, דמי פגיעה, קצבת נכות מעבודה, מענק חד פעמי, פטור מס הכנסה, קצבה מיוחדת, שיקום, פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, תוספת תלויים, נפגעי פעולות איבה, נפגעי תאונות, סיעוד, פיצוי לנפגעי גזזת, פיצוי לנפגעי פוליו. כמו כן, עו"ד רונן אבניאל מטפל מול חברות הביטוח בתביעות לאובדן כושר עבודה, סיעוד, מחלות קשות, נכות מוחלטת ותמידית ונכות מתאונה.

קביעת פגישה
0539367359
חזרה לפורום

תביעה לקבלת קצבת זקנה

חן
חן

שלום רב, הגעתי לגיל פרישה ואני עדיין ממשיך לעבוד. 1. מהו גובה ההכנסה המקסימלי ברוטו ממנו ניתן לקבל קצבת זקנה חלקית? 2. הבנתי שאם תביעת הזקנה נדחית בגלל הכנסות או אם אני מוותר על קבלת קצבת זקנה חלקית בתנאי שהיא מגיעה לי, מגיע לי לקבל 5% מהקצבה עבור כל שנה שתשלום הקצבה נדחה. השאלה שלי היא : אם בשל ההכנסות שלי לא מגיע לי לקבל קצבה מלאה או חלקית האם אני עדיין חייב להגיש את התביעה לקצבת הזקנה לביטוח הלאומי כדי לקבל 5% תוספת או שאני אקבל אותם אוטומטית כשאהיה זכאי לקצבת הזקנה. כלומר האם קבלת 5% תוספת מותנה בהגשת תביעת זקנה בכל אחת מן השנים עד שאגיע לגיל 70 או שברגע שאגיע לגיל 70 ( או ברגע שאפסיק לעבוד) ואגיש תביעת קצבה לביטוח הלאומי, ביטוח לאומי ייתן לי אוטומטית 5% תוספת בגין כל שנה . תודה רבה

RE:
עו"ד רונן אבניאל (ביטוח לאומי)
עו"ד רונן אבניאל (ביטוח לאומי)

אם הכנסתך החודשית מעבודה (ברוטו) ​נמוכה מ- 5,514 ש"ח - את עשויה להיות זכאית לקצבת אזרח ותיק מלאה. אם הכנסתך החודשית מעבודה (ברוטו) גבוהה מ- 5,514 ש"ח אבל נמוכה מ- 9,085 ש"ח - את עשויה להיות זכאית לקצבת אזרח ותיק חלקית או לא להיות זכאי לקצבת אזרח ותיק. זה תלוי גם אם בן זוגך מעל גיל 50 או שהכנסתו נמוכה מ - 5,514. לעניין התוספת, ניתנת אוטומטית.