משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

עורך דין רונן אבניאל הינו עורך דין מתמחה בביטוח לאומי, עורך דין ותיק ומנוסה אשר עומד בראש משרד עצמאי החל משנת 1999. עו"ד רונן אבניאל מומחה בטיפול בזכויות ובתביעות של חולים ונכים מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, משרד הבריאות, משרד הרישוי וגופים נוספים. עו"ד רונן אבניאל מטפל בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי בתחומים של קצבת נכות כללית, קצבה לשירותים מיוחדים, קצבת ניידות, הלוואה עומדת ( פטור ממכס), גמלת ילד נכה, נפגעי עבודה, דמי פגיעה, קצבת נכות מעבודה, מענק חד פעמי, פטור מס הכנסה, קצבה מיוחדת, שיקום, פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, תוספת תלויים, נפגעי פעולות איבה, נפגעי תאונות, סיעוד, פיצוי לנפגעי גזזת, פיצוי לנפגעי פוליו. כמו כן, עו"ד רונן אבניאל מטפל מול חברות הביטוח בתביעות לאובדן כושר עבודה, סיעוד, מחלות קשות, נכות מוחלטת ותמידית ונכות מתאונה.

קביעת פגישה
0539367359
חזרה לפורום

כדאיות בהגשת תביעה לקצבת נכות כללית

גיא
גיא

אני עצמאי שעבר התקף לב וניתוח מעקפים, ואני שוקל להגיש למל"ל תביעה לקצבת נכות כללית. הרופא נתן לי 61 ימי מחלה. 1. בהנחה שאני לא עומד בתנאים לקבלת קצבת נכות זמנית/קבועה (כגון הכנסה גבוהה מדי או אחוזי נכות/דרגת אי-כושר נמוכים מדי), האם בכלל כדאי להגיש את התביעה? אני יודע שנכות רפואית עשויה להקנות לי מספר זכויות (כמו שיקום מקצועי והנחה בעמלות בנקים), אך האם זה שווה את המאמץ? 2. האם כדאי להגיש - במקביל לתביעת הנכות או במקומה - תביעה להבטחת הכנסה, לפחות בגין ימי המחלה שאישרו לי (כאמור, 61 יום)? תודה רבה