משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

עורך דין רונן אבניאל הינו עורך דין מתמחה בביטוח לאומי, עורך דין ותיק ומנוסה אשר עומד בראש משרד עצמאי החל משנת 1999. עו"ד רונן אבניאל מומחה בטיפול בזכויות ובתביעות של חולים ונכים מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, משרד הבריאות, משרד הרישוי וגופים נוספים. עו"ד רונן אבניאל מטפל בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי בתחומים של קצבת נכות כללית, קצבה לשירותים מיוחדים, קצבת ניידות, הלוואה עומדת ( פטור ממכס), גמלת ילד נכה, נפגעי עבודה, דמי פגיעה, קצבת נכות מעבודה, מענק חד פעמי, פטור מס הכנסה, קצבה מיוחדת, שיקום, פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, תוספת תלויים, נפגעי פעולות איבה, נפגעי תאונות, סיעוד, פיצוי לנפגעי גזזת, פיצוי לנפגעי פוליו. כמו כן, עו"ד רונן אבניאל מטפל מול חברות הביטוח בתביעות לאובדן כושר עבודה, סיעוד, מחלות קשות, נכות מוחלטת ותמידית ונכות מתאונה.

קביעת פגישה
0539367359
חזרה לפורום

קצבת תלויים עבור בן זוג וילדים

חני
חני

שלום יש לי מספר שאלות. הנני מקבלת קצבת נכות + קצבת תלויים עבור שני ילדי (אני עובדת). בעלי מקבל קצבה זעומה ממשרד הבטחון ע"ס 450 ש"ח ועובד עבור שכר מאוד נמוך בערך 3,500 ברוטו. 1. האם אני זכאית לקבל גם עבורו קצבת תלויים ובקיזוז ה 450 שקל? לא הבנתי את ההסבר בחוק של קיזוז שקל מול שקל ואשמח להסבר ותשובה. 2. בני מגיע בקרוב לגיל 18 ועד הגיוס יש מספר חודשים, האם אני אמורה לקבל עבורו קצבת תלויים בתקופה שהוא לפני הגיוס? הבנתי שהסמן הצבא אני אקבל עבורו? אבל לא הבנתי מה קורה בחודשים שלפני הגיוס. תודה רבה לעונים.

RE:
עו"ד רונן אבניאל (ביטוח לאומי)
עו"ד רונן אבניאל (ביטוח לאומי)

לאחר המצאת אישור בדבר הגיוס ייתכן ואת תמצאי זכאית לתוספת גם עבור בנך החייל. יש לבחון את מכלול ההכנסות על מנת לענות על שאלת התלויים.