משפטי– זאפ
משפטיפורומיםתביעות ביטוח לאומי, ביטוח סיעודי, אובדן כושר עבודהדמי אבטלה- פיטורים לאחר 12 חודשים קלנדריים, אבל כ-11 חודשי עבודה בפועל

מנהלי הפורום

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

עורך דין רונן אבניאל הינו עורך דין מתמחה בביטוח לאומי, עורך דין ותיק ומנוסה אשר עומד בראש משרד עצמאי החל משנת 1999. עו"ד רונן אבניאל מומחה בטיפול בזכויות ובתביעות של חולים ונכים מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, משרד הבריאות, משרד הרישוי וגופים נוספים. עו"ד רונן אבניאל מטפל בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי בתחומים של קצבת נכות כללית, קצבה לשירותים מיוחדים, קצבת ניידות, הלוואה עומדת ( פטור ממכס), גמלת ילד נכה, נפגעי עבודה, דמי פגיעה, קצבת נכות מעבודה, מענק חד פעמי, פטור מס הכנסה, קצבה מיוחדת, שיקום, פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, תוספת תלויים, נפגעי פעולות איבה, נפגעי תאונות, סיעוד, פיצוי לנפגעי גזזת, פיצוי לנפגעי פוליו. כמו כן, עו"ד רונן אבניאל מטפל מול חברות הביטוח בתביעות לאובדן כושר עבודה, סיעוד, מחלות קשות, נכות מוחלטת ותמידית ונכות מתאונה.

קביעת פגישה
0539367359
חזרה לפורום

דמי אבטלה- פיטורים לאחר 12 חודשים קלנדריים, אבל כ-11 חודשי עבודה בפועל

עדי
עדי

שלום. אני בוגרת תואר. התחלתי לעבוד בתחילת ספטמבר 2017. כנראה רוצים לפטר אותי, ומסתמן שזה יהיה ב2.8.2018. המשמעות היא שלא אשלים 12 חודשי אכשרה מלאים עבור דמי אבטלה (קודם לעבודה זו לא שולם בגיני ביטוח לאומי ממעסיק), אבל כן ישלמו עליי ביטוח לאומי במשך 12 חודשים קלנדריים (פשוט חודש ספטמבר 2017 ואוגוסט 2018 יכללו ימים בודדים בלבד של תשלום דמי ביטוח). שתי שאלות: 1. האם במקרה זה אהיה זכאית לדמי אבטלה? 2. אם יוחלט לפטר אותי במהלך יולי 2018, האם אוכל להשלים את תקופת האכשרה בעבודה זמנית אחרת שהיא לא אקדמאית (היום אני כלכלנית), ואז אם יפטרו אותי ממנה אחרי חודש-חודשיים אהיה זכאית לדמי אבטלה ויתייחסו אליי כאקדמאית (אפילו שיתכן ועבודתי האחרונה תהיה מלצרות או משהו בסגנון לתקופה זמנית וקצרה) תודה רבה מראש על העזרה ויום נעים :)

RE:
עו"ד רונן אבניאל (ביטוח לאומי)
עו"ד רונן אבניאל (ביטוח לאומי)

איזה מודל, בהחלט כלכלנית... כל עוד יש לך 12 תלושים לא משנה מהיכן ולמה את יכולה להיות זכאית לדמי אבטלה. תשלום דמי ביטוח לאומי רגיל שלא כנגד עבודה אינו נחשב. תוכלי לבדוק באתר הביטוח הלאומי האם ישנם תקופות נוספות הנחשבות לעניין אכשרה (מילואים, פגיעה בעבודה שמירת היריון ועוד)

RE:RE:
עדי
עדי

תודה רבה! אני רק רוצה לחדד את התשובה שלך- תלוש נחשב כתלוש בספירה גם אם הוא רק על יום עבודה אחד בחודש קלנדרי? (תלוש ספטמבר 2017 מתחיל מאמצע החודש, ויתכן שתלוש אוגוסט יכיל ימים ספורים בלבד עד הפיטורים)