ביטוח לאומי קבע שיש שיפור במצב ילד נכה (PDD) ומבקש החזר קצבה על שנים ששולמו בעבר
יש לי בן שבגיל 4 הוא קיבל אבחנה של PDD וכמובן הכרה של בטוח לאומי וקצבה חודשית לצמיתות. הוא למד בגן תקשורתי ובכיתה א' הוחלט להעלות אותו לכיתה רגילה. בשלב כלשהוא כשהוא עוד היה קטן פניתי לביטוח הלאומי וביקשתי ל'הוציא אותו' מהאבחנה ותשובתם היתה שאני לא יכולה להחליט יקראו לך לוועדה רפואית ואז יחליטו. מאז ועד היום מעולם לא נקראנו לוועדה רפואית ואף אחד לא שאל אותנו למצבו הרפואי והתפקודי. כשעלה נושא הגיוס הבנתי שהוא רוצה להתגייס כמו כולם ואני הסכמתי כי באמת ראיתי שיפור משמעותי מאז שהגיע לתיכון והחלטתי אני לפנות לבטוח לאומי שוב כדי שיבחנו מחדש את האבחנה ויבטלו אותה. בוועדה הרפואית נקבע להפתעתי כי הילד בסדר גמור ועכשיו אני צריכה להחזיר להם כסף רטרו על השנים שקיבלתי קצבה כי לטענתם הרופא בוועדה שאם הוא רוצה להתגייס סימן שלא היה איתו כלום כל השנים מדובר על המון כסף ואני חסרת אונים לא מבינה מה לעשות מול החוסר צדק הזה והשאלה שלי היא מה אפשר לעשות

ממה שאת מתארת נשמע לא סביר כל העניין. יש לבחון ממה נוצר החוב ולערער לבית הדין לעבודה.
שאלות נפוצות:
בן ציון ר.
דפנה.
פרפר נחמד