משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

עורך דין רונן אבניאל הינו עורך דין מתמחה בביטוח לאומי, עורך דין ותיק ומנוסה אשר עומד בראש משרד עצמאי החל משנת 1999. עו"ד רונן אבניאל מומחה בטיפול בזכויות ובתביעות של חולים ונכים מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, משרד הבריאות, משרד הרישוי וגופים נוספים. עו"ד רונן אבניאל מטפל בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי בתחומים של קצבת נכות כללית, קצבה לשירותים מיוחדים, קצבת ניידות, הלוואה עומדת ( פטור ממכס), גמלת ילד נכה, נפגעי עבודה, דמי פגיעה, קצבת נכות מעבודה, מענק חד פעמי, פטור מס הכנסה, קצבה מיוחדת, שיקום, פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, תוספת תלויים, נפגעי פעולות איבה, נפגעי תאונות, סיעוד, פיצוי לנפגעי גזזת, פיצוי לנפגעי פוליו. כמו כן, עו"ד רונן אבניאל מטפל מול חברות הביטוח בתביעות לאובדן כושר עבודה, סיעוד, מחלות קשות, נכות מוחלטת ותמידית ונכות מתאונה.

קביעת פגישה
0539367359
חזרה לפורום

תאונת עבודה - האם כדאי להמיר לנכות כללית

עמי
עמית ל

שלום ותודה מראש אני בן 23, לפני כשנתיים נפגעתי בתאונת עבודה (שהייתה גם תאונת דרכים). התאונה קרתה בסה"כ שבועיים לאחר שהתחלתי לעבוד במקום העבודה. וב3-4 החודשים שלפני התאונה לא עבדתי, או עבדתי בקושי וההכנסות שלי היו נמוכות מאוד. (לא לקחתי אבטלה) בועדת נכות *מעבודה* (נפגע עבודה) נקבע לי 10 אחוז צמיתה אורתופדית, אני גם מתכוון לערער ולדעתי אגיע ל-15-20 אחוז. בלי קשר אם יגדלו אחוזי הנכות או לא, עקב כך שבחודשים לפני התאונה כמעט ולא הרווחתי כסף בכלל הבנתי שסכום הקצבה/מענק שלי יהיה נמוך מאוד. שאלתי היא האם כדאי לי לזנוח את נושא הנכות מעבודה ולתבוע נכות כללית? מציין שהתאונה הייתה תאונת עבודה שהייתה גם תאונת דרכים (עבדתי כשליח על קטנוע, טעות חיי). משא ומתן מול חברת הביטוח או תביעת פלת"ד עוד לא הוגשה לבית משפט בעצת העו"ד שלי הבעייה שההתנהלות מול חברת הביטוח יכולה לארוך שנים ובינתיים נקלעתי לתקופה ארוכה בה אני לא עובד כלל (עקב התאונה והחמרה של המצב הרפואי) ואני נתמך (בקושי) ע"י קרובי משפחה. תודה רבה מראש.

RE:
עו"ד רונן אבניאל (ביטוח לאומי)
עו"ד רונן אבניאל (ביטוח לאומי)

לא ניתן להגיש נכות כללית על 10% מאחר ויש צורך בסף רפואי מינימלי של 60% רפואי ובתנאים מסויימים 40%.