משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

עורך דין רונן אבניאל הינו עורך דין מתמחה בביטוח לאומי, עורך דין ותיק ומנוסה אשר עומד בראש משרד עצמאי החל משנת 1999. עו"ד רונן אבניאל מומחה בטיפול בזכויות ובתביעות של חולים ונכים מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, משרד הבריאות, משרד הרישוי וגופים נוספים. עו"ד רונן אבניאל מטפל בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי בתחומים של קצבת נכות כללית, קצבה לשירותים מיוחדים, קצבת ניידות, הלוואה עומדת ( פטור ממכס), גמלת ילד נכה, נפגעי עבודה, דמי פגיעה, קצבת נכות מעבודה, מענק חד פעמי, פטור מס הכנסה, קצבה מיוחדת, שיקום, פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, תוספת תלויים, נפגעי פעולות איבה, נפגעי תאונות, סיעוד, פיצוי לנפגעי גזזת, פיצוי לנפגעי פוליו. כמו כן, עו"ד רונן אבניאל מטפל מול חברות הביטוח בתביעות לאובדן כושר עבודה, סיעוד, מחלות קשות, נכות מוחלטת ותמידית ונכות מתאונה.

קביעת פגישה
0539367359
חזרה לפורום

נכות צמיתה ותקנה 15

חיי
חיים

שלום רב, נפגעתי בתאונת עבודה ואיני מסוגל לחזור לעבודה עקב הפגיעות בתאונה. עברתי ועדה רפואית לקביעת נכות צמיתה. הועדה הרפואית קבעה לי נכות צמיתה וביקשה מועדת הרשות לבדוק האם ניתן להפעיל את תקנה 15. ועדת הרשות המליצה על הפעלת תקנה 15 עד למקסימום. קיבלתי הודעה מביטוח הלאומי שהועדה הרפואית תתכנס לדון בנושא תקנה 15 ותחליט על סמך המסמכים שהועברו אליה - אך אם אני מעוניין אני רשאי להופיע בפני הועדה הרפואית. השאלה שלי היא: מאחר וועדת רשות המליצה להפעיל את התקנה עד המקסימום ובהנחה שאחוז הנכות הצמיתה שנקבע לי מספק אותי, האם בכל זאת מומלץ שאני אופיע בפני הועדה הרפואית שתדון בתקנה 15 ולמה? תודה רבה

RE:
עו"ד רונן אבניאל (ביטוח לאומי)
עו"ד רונן אבניאל (ביטוח לאומי)

אם מצבך הרפואי מעיד באופן ברור כי אינך יכול לשוב לעבודה בה עבדת קודם לפגיעה