משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

עורך דין רונן אבניאל הינו עורך דין מתמחה בביטוח לאומי, עורך דין ותיק ומנוסה אשר עומד בראש משרד עצמאי החל משנת 1999. עו"ד רונן אבניאל מומחה בטיפול בזכויות ובתביעות של חולים ונכים מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, משרד הבריאות, משרד הרישוי וגופים נוספים. עו"ד רונן אבניאל מטפל בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי בתחומים של קצבת נכות כללית, קצבה לשירותים מיוחדים, קצבת ניידות, הלוואה עומדת ( פטור ממכס), גמלת ילד נכה, נפגעי עבודה, דמי פגיעה, קצבת נכות מעבודה, מענק חד פעמי, פטור מס הכנסה, קצבה מיוחדת, שיקום, פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, תוספת תלויים, נפגעי פעולות איבה, נפגעי תאונות, סיעוד, פיצוי לנפגעי גזזת, פיצוי לנפגעי פוליו. כמו כן, עו"ד רונן אבניאל מטפל מול חברות הביטוח בתביעות לאובדן כושר עבודה, סיעוד, מחלות קשות, נכות מוחלטת ותמידית ונכות מתאונה.

קביעת פגישה
0539367359
חזרה לפורום

נכות כללית ודמי אבטלה

שיר
שירית

שלום לפני מספר חודשים פוטרתי ומאז אני מקבלת דמי אבטלה. בשל מחלה שחזרה להיות פעילה אצלי אחרי שנים של רמיסיה אני מקבלת גם קצבת נכות כללית. בעבר בדקתי עם ב"ל אם ניתן לקבל את שתי הקצבאות הללו במקביל והתשובה היתה שכן, רק שאשים לב שהזכאות לדמי אבטלה מותנית במבחן התעסוקה של שירות התעסוקה, ובהחלטה של שירות התעסוקה שדורש העבודה אכן מסוגל לעבוד. אציין כי על חלק מתקופת האבטלה הבאתי אישורי מחלה. מהשבוע אני מאושפזת בבי"ח והצפי שהאשפוז ייארך מספר חודשים. אני תוהה מה נכון לעשות? להביא אישור מחלה על תקופת האשפוז בעייתי כי בתקופת האבטלה ניתן לשלם דמי אבטלה עבור 30 ימי מחלה לכל היותר, לעצור את החתמת האבטלה ולשוב לחתום כשאשוחרר מבית החולים? אם כן – מניחה שאישאל לפשר הפסקת ההחתמה וכשאשיב שהייתי מאושפזת ייתכן שיראו בי כלא כשירה לעבודה. אודה להכוונתכם שירה

RE:
עו"ד רונן אבניאל (ביטוח לאומי)
עו"ד רונן אבניאל (ביטוח לאומי)

תספקי אישורי מחלה עבור תקופת האשפוז. ניתן לקבל אבטלה ביחד עם נכות כללית, אך ההנסה מאבטלה מקוזזת שקל מול שקל אל מול הזכאות לתוספת תלויים, אם ישנה כזו.

RE:RE:
שיר
שירית

תודה על המענה עו"ד אבניאל, אך השאלה אם אין בעיה עם העובדה, שכאמור, כבר הבאתי אישורי מחלה כמעט על 30 יום ולהבנתי זה המקסימום שניתן להביא בכל תקופת האבטלה. כמו כן, האם לא אירה לעצמי ברגל אם אביא אישור מחלה שיעורר את שאלת הכשירות לעבודה? תודה